VISTE FRAM: Norske friidrettsutøvere kommer til å konkurrere i rødt, hvitt og blått på friidrettsbanen under OL i Rio. Designet er ganske likt både på konkurranse- og treningstøyet. Fra v. Margrethe Renstrøm, Thomas Roth, Hedda  Hynne og Håvard Haukenes.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
VISTE FRAM: Norske friidrettsutøvere kommer til å konkurrere i rødt, hvitt og blått på friidrettsbanen under OL i Rio. Designet er ganske likt både på konkurranse- og treningstøyet. Fra v. Margrethe Renstrøm, Thomas Roth, Hedda Hynne og Håvard Haukenes. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Slik ser de norske OL-draktene ut

I rødt, hvitt og blått på friidrettsbanen.

Norske friidrettsutøvere kommer til å konkurrere i rødt, hvitt og blått på friidrettsbanen under OL i Rio. Designet er ganske likt både på konkurranse- og treningstøyet.

Draktene ble vist fram på et pressemøte i Oslo onsdag. Inspirasjonen til draktene er hentet fra de klassiske draktene norske utøvere brukte med stor suksess på 1970- og 80-tallet.

Friidrettsforbundet har samling i Oslo i forbindelse med Bislett Games, der 15 norske utøvere stiller i hovedøvelsene torsdag kveld.

- Jeg kan ikke huske at vi har hatt med så mange deltakere i hovedstevnet på Bislett noen gang. Det må være rekord, sa Ronny Nilsen i forbindelse med presentasjonen av draktene.

Det er to store mesterskap for friidrettsfolket i løpet av sommeren. Først er det EM i Amsterdam, som går i begynnelsen av juli, og deretter er det OL i Rio i august.

- Vi kan komme til å få en tropp på 40 utøvere til Amsterdam. Dersom det slår til, blir det den største troppen vi har sendt til et EM noensinne, sa sportssjef Nilsen.

Så stor blir ikke friidrettens Rio-tropp. Der er målsettingen å få med åtte til ti utøvere. Nilsen forteller at de første OL-farerne fra friidretten skal reise til OL-byen like etter at NM er ferdig 1. august.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.