Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Talkshow-kongen Fallon parodierte en norsk langrennsstjerne

- Jeg drikker ikke Red Bull til frokost, sier Tord Asle Gjerdalen

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

OSLO (Dagbladet): - Jeg lurer på hvordan han fant meg, sier Tord Asle Gjerdalen til Dagbladet på telefon fra Sotsji tidlig torsdag morgen.

Den amerikanske talkshow-verten Jimmy Fallon (39) er kanskje best kjent fra «Saturday Night Live», men for få dager siden tok Fallon over «The Tonight Show».

Den 17. februar gikk han på lufta på den amerikanske tv-kanalen NBC, og i sin aller første sending nevner han den norske langrennsutøveren Tord Asle Gjerdalen (30).

• Se Dagbladets OL-Morgen om Gjerdalen i «Saturday Night Live» øverst i saken.

- Energidrikk til frokost I anledning vinterlekene i Sotsji hadde Fallon sin egen kåring, nemlig «I Tonight show Superlatives: Sochi Winter Olympics».

Fallon viser blant annet bilder av de amerikanske snowboarderne Chas Guldemond og Danny Davis, og finner nye titler til dem basert på utseende. Plutselig dukker nordmannen Gjerdalen opp, og får tittelen «Most likely to say: Red Bull! When you ask him what he had to breakfast».

Bildet Fallon har funnet av Gjerdalen er fra Val di Fiemme i fjor, da Gjerdalen tok bronse på 15 km fristil. På bildet holder nordmannen i medaljen og sperrer opp øynene. De er det i overkant våkne blikket som får Fallon til å mene at Gjerdalen drikker energidrikken Red Bull til frokost.

- En kamerat viste meg klippet på Facebook. Det er en ære å bli parodiert. Men jeg drikker ikke Red Bull til frokost, sier Gjerdalen på telefon til Dagbladet i morgentimene.

Høy latter fra salen I innslaget imiterer også den verdenskjente talkshow-verten Fallon norske Gjerdalen, og opptrinnet blir mottatt med høy latter fra publikum i salen.

ORIGINALBILDET: Her er den norske langrennsløperen Tord Asle Gjerdalen avbildet i Italia i februar i fjor. Hvordan den amerikanske talkshow-verten Jimmy Fallon har kommet over bildet er uvisst, men i mandagens «The Tonight Show» er bildet hentet fram, og Fallon mener Gjerdalen drikker energidrikk til frokost basert på å ha sett dette bildet. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT
ORIGINALBILDET: Her er den norske langrennsløperen Tord Asle Gjerdalen avbildet i Italia i februar i fjor. Hvordan den amerikanske talkshow-verten Jimmy Fallon har kommet over bildet er uvisst, men i mandagens «The Tonight Show» er bildet hentet fram, og Fallon mener Gjerdalen drikker energidrikk til frokost basert på å ha sett dette bildet. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT Vis mer

Andre utøvere som er en del av kåring er australske Pierre Boda og amerikanske Charlie White.

Gjerdalen er fra Ringerike og er en norsk langrennsløper, som går for Fossum idrettslag. Han er velkjent for å gå i pilotbriller under renn, noe som har ført til at han har fått Ray Ban som personlig sponsor.

Under OL i Stosji har han gått 30 kilometer med skibytte, og kom inn til en 21. plass. «Elendig» sa han om egen innsats etter målgang, før han fortsatte:

- Jeg følte meg egentlig bra, men gjorde flere feilvalg på klassiskdelen. Det kostet for mye å måtte gå inn småluker hele tida. Etter første runde på skøytedelen, skjønte jeg at det bare var å glemme det.

FAKSIMILE: Jimmy Fallon viste dette bildet av Tord Asle Gjerdalen under sin første sending 17. februar, og kåret ham i samme slengen til den OL-utøveren som mest sannsynelig (etter blikket å dømme) takker ja til Red Bull-frokost før skirenn. Skjermdump: NBC Universal / Tonight show with Jimmy Fallon.
FAKSIMILE: Jimmy Fallon viste dette bildet av Tord Asle Gjerdalen under sin første sending 17. februar, og kåret ham i samme slengen til den OL-utøveren som mest sannsynelig (etter blikket å dømme) takker ja til Red Bull-frokost før skirenn. Skjermdump: NBC Universal / Tonight show with Jimmy Fallon. Vis mer
Hele Norges coronakart