Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Weng fikk klem av Jacobsen etter råsterk spurt

Tok NM-gull.

GULL-KLEM: Heidi Weng spurtslo Astrid U. Jacobsen i kampen om NM-gullet på 15 km skibytte. Etterpå fikk hun en klem av sølvvinneren. Foto: Thomas R. Skaug
GULL-KLEM: Heidi Weng spurtslo Astrid U. Jacobsen i kampen om NM-gullet på 15 km skibytte. Etterpå fikk hun en klem av sølvvinneren. Foto: Thomas R. Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RØROS/OSLO (Dagbladet): Heidi Weng fra BUL IL tok NM-gull på 15 kilometer med skibytte.

- Det var uvant å ligge så mye foran. Jeg er jo vant til at Marit Bjørgen og Therese Johaug er der. Jeg måtte kjenne på om jeg klarte det, og hadde kanskje ingen toppdag. Jeg hadde lyst til å gå raskere på sisterunden, men begynte å kjenne det, sier Weng til NRK.

- I den siste bakken hadde jeg bestemt meg og det var gøy å vise seg fram. Det var gøy å vinne spurten, sier Weng.

Dette var Wengs første individuelle gull i NM-sammenheng som senior. Weng vant etter spurt mot Astrid Uhrenholdt Jacobsen.

- Jeg hadde presset på meg og måtte prestere. Jeg fikk en del hjelp av Heidi som setter høy fart og da er det bra å holde følge. Det var skikkelig artig og Heidi var den beste. Jeg var litt klønete i spurte, sier Jacobsen til NRK.

Jacobsen kjemper også om en VM-plass.

- Jeg føler jeg har overskudd og må gjøre ting riktig, sier sølvvinneren.

Masako Ishida fra Japan gikk inn til tredjeplass - mens Maiken Caspersen Falla ble nummer fire. Falla får dermed NM-bronsen.

Tidlig luke Etter 3,75 kilometer fikk en trio en luke til de andre: Weng, Falla og Jacobsen skaffet en solid luke som de klarte å holde.

Japanske Masako Ishida klarte å komme seg opp på slutten av klassisk-delen - og de fire kom likt inn til skibyttet ved 7,5 kilometer.

Derfra handlet alt om de fire.

I den siste bakken rykket Weng og Jacobsen og de to andre klarte ikke henge på.

Spurt Dermed ble det en spurt der Weng viste seg sterkest.

På oppløpet fikk Weng de nødvendige meterne og sikret NM-gullet.

Heidi Weng, Kristin Størmer Steira og Astrid U. Jacobsen er blant favorittene på distansen - ettersom både Marit Bjørgen og Therese Johaug sto over og prioriterte høydesamling.

Steira kom i mål som nummer 6.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!