IDYLLEN ER OVER:Det kan være lurt å varmebehandle blåbærene du plukker i skogen. Foto: Jonas Frøland, Samfoto
IDYLLEN ER OVER:Det kan være lurt å varmebehandle blåbærene du plukker i skogen. Foto: Jonas Frøland, SamfotoVis mer

Advarer mot å spise rå blåbær i skogen

Slik unngår du matforgiftning i sommer.

Sommer med grilling og piknik er manges favorittårstid. Det er også bakterienes festtid. De elsker nemlig varmen. Derfor er det viktig å være ekstra nøye med mathygiene i sommer.

Synonymt med sommeren, er for mange å plukke bær og høste av naturens frukter.

Per Einar Granum, professor og tidligere leder ved Senter for mattrygghet, advarer folk mot å spise blåbær og tyttebær ute i skogen uten å varmebehandle de først. Det er for å minimere faren for å få harepest.

PROFESSOR: : Per Einar Granum, professor og tidligere leder ved Senter for mattrygghet husker den tiden han kunne drikke vann fra bekker i Oslomarka uten å være redd for smitte. Vis mer

- Vi har sett en økning av harepest på disse bærene. Det er synd at vi plutselig må tenke på hygiene i skogen og det er vi ikke vant til, sier Granum. Han er bekymret for økningen.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn