<strong>IDYLLEN ER OVER:</strong>Det kan være lurt å varmebehandle blåbærene du plukker i skogen. Foto: Jonas Frøland, Samfoto
IDYLLEN ER OVER:Det kan være lurt å varmebehandle blåbærene du plukker i skogen. Foto: Jonas Frøland, Samfoto Vis mer

Advarer mot å spise rå blåbær i skogen

Slik unngår du matforgiftning i sommer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sommer med grilling og piknik er manges favorittårstid. Det er også bakterienes festtid. De elsker nemlig varmen. Derfor er det viktig å være ekstra nøye med mathygiene i sommer.

Synonymt med sommeren, er for mange å plukke bær og høste av naturens frukter.

Per Einar Granum, professor og tidligere leder ved Senter for mattrygghet, advarer folk mot å spise blåbær og tyttebær ute i skogen uten å varmebehandle de først. Det er for å minimere faren for å få harepest.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.



PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer