SENGEGODT: En god seng, slik som denne på kulturhotellet på Sogndalsstrand, blir stadig viktigere for å trekke hotellgjester. Foto: ODD ROAR LANGE
SENGEGODT: En god seng, slik som denne på kulturhotellet på Sogndalsstrand, blir stadig viktigere for å trekke hotellgjester. Foto: ODD ROAR LANGEVis mer

Dette avgjør hvor du velger å bestille rom

Nei, prisen er ikke viktigst.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Mens hotellene de siste åra har hatt fokus på å servere en god frokost, så er det komforten i drømmeland som nå er blitt viktigere.

Trenden framkommer i en undersøkelse foretatt av Via Egencia.

17 600 forretningsreisende svarte på undersøkelsen som reisebyrået utførte.

Beliggenhet - Beliggenhet er vinneren også i år, men med knappest mulig margin. En god seng har blitt stadig viktigere de siste åra, og er nå like viktig som beliggenheten. Dette er noe norske hoteller bør merke seg, sier byråets administrerende direktør Rune Feltman i en pressemelding.

- Tida er moden for å satse mer på gode senger. Jeg tror ikke norske hotellgjester har behov for en putemeny, men det kan jo være andre grep man kan gjøre, legger han til.

Internett Gratis tilgang på internett blir stadig viktigere når hotellgjester vurderer overnattingsstedene, selv om nordmenn tar gratis Internett nesten for gitt.

Nordmenn er også vant til å spise en solid frokost.

Selve prisen på overnattingen kommer i siste rekke. Dette forklares med at norske forretningsreisende er opptatt av totalverdien og ikke bare prisen på hotellrommet.

- Det hjelper lite med en lav pris på selve hotellrommet, dersom det medfører høye ekstra drosjeregninger. Eller hvis senga har tatt fra deg nattesøvnen. Det dreier seg tross alt om å ha det beste utgangspunktet for en god arbeidsdag, sier Feltman.

• Her finner du Dagbladets hotelltester.