Drar på luksuscamping med telt som er større enn campingvogner

- Etter dette føles alt annet litt som en «leirskole».

STORT TELT OG MYE UTSTYR: - Folk ser på oss når vi pakker sammen, og tror ikke at vi får med oss alt, forteller Elise. Foto: PRIVAT
STORT TELT OG MYE UTSTYR: - Folk ser på oss når vi pakker sammen, og tror ikke at vi får med oss alt, forteller Elise. Foto: PRIVAT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere reisesaker på db.no/reise.

MAMMANETT.NO: Stadig flere småbarnsforeldre velger å reise på luksuscamping eller såkalt «glamping» (glamorøs camping) i ferien.

Mammanett har tatt en titt på hvilke steder som er mest populære i våre naboland.

Familien Steffensen-Menkrogen er erfarne luksuscampere.

Elise og Frank med barna Hilde (9) og August (4) er bosatt i Tromsø og har vært på flere luksus-campingturer i Sverige.

Femstjerners i Nord-Sverige - Favoritten er campingplassen Byske, fortelle Elise.

IDYLLISKE OMGIVELSER: Byske Havsbad i Vesterbotten har en vakker beliggende lekeplass. Foto: ELISE STEFFENSEN
IDYLLISKE OMGIVELSER: Byske Havsbad i Vesterbotten har en vakker beliggende lekeplass. Foto: ELISE STEFFENSEN Vis mer

Byske Havsbad er et femstjerners anlegg som ligger tre mil nord for Skellefteå på den nordlige svenske østkysten.

Anlegget er åpent året rundt og kan blant annet skilte med langgrunn badestrand, badebasseng, restaurant, to lekeplasser, elbilbane for de minste, minigolf og en egen barneklubb.

Viktig med gode fasiliteter Elise og familien sier at noe av det viktigste for dem når de skal på luksuscamping, er stabilt vær, gode strender, aktiviteter for ungene og et godt servicebygg hvor de kan få vasket klær, dusje og lage mat.

Med seg på tur har familien et telt som er større enn mange campingvogner, og de har alltid med komfortable campingmøbler.

- Vi har forsøkt andre campingplasser rundt i Nord-Sverige, men etter å ha campet på en femstjerners campingplass føles alt annet litt som en «leirskole», forteller Elise.

Rimelig alternativ - Vi drar ofte på camping i tillegg til annen ferie. Skoleferien er ganske lang, og det ville være dyrt å feriere over lengre tid i utlandet eller på annen aktivitetsferie i Norge. Camping er forholdsvis billig og vi lever bra, forteller Elise.

I fjor var familien både på rundtur i Norge og Sverige samt i Tyrkia, men det var ingen tvil om hva som var favorittreisemålet for minstemann på fire år.

LUKSUS: På Böda Sand kan man leie telt med skikkelige senger. Foto: BÖDA SAND
LUKSUS: På Böda Sand kan man leie telt med skikkelige senger. Foto: BÖDA SAND Vis mer

- Da jeg spurte ham hva han likte best og ville gjøre i år igjen, sa han at han ville på camping i Sverige, sier Elise med et smil.

Solsikre Böda Sand på Öland Böda Sand på Öland er en annen populær camping for barnefamilier. Det nordlige Öland er blant de solsikreste stedene i Sverige, og den 2 mil lange hvite sandstranda er et stort trekkplaster i seg selv.

Campingplassen er blant Sveriges største og tilbyr basseng, spa, badstue, restauranter, pub, bakeri, ICA-butikk, frisør, spillehall, kiosk, gatekjøkken og pizzeria.

På området ligger også en ni hulls golfbane, og man kan blant annet teste flere typer vannsport, delta på morgengymnastikk eller fotballskole.

Böda Sand tilbyr et bredt spekter av overnattingsmuligheter, fra enkle teltplasser til godt utstyrt hytter og luksustelt.

Strandliv og naturopplevelser i Hölick Hölick Havsresort ligger på Sveriges østkyst, lengst sør på Hornlandet, som nylig ble kåret til en av Sveriges første økoparker.

Denne store halvøya har mange severdigheter og interessante naturreservat. Her kan man blant annet sykle, fiske, gå i grotter og ta en tur med kajakk.

ARKITEKTTEGNET: Hölick Havsbad har hytter for de mest kresne besøkende. Foto: HÖLICK HAVSBAD
ARKITEKTTEGNET: Hölick Havsbad har hytter for de mest kresne besøkende. Foto: HÖLICK HAVSBAD Vis mer

Resorten har beliggenhet midt på den vakre sandstranda og tilbyr besøkende et variert utvalg overnattingsmuligheter.

Her kan du bo med campingvogn eller telt, og du kan også leie en av deres topp moderne luksushytter. De arkitekttegnede «Lagunen-chalets» har et interiør og materialvalg av aller høyeste kvalitet, og hyttene er innredet med peis, vaskemaskin, jacuzzi og store panoramavinduer mot naturen.

Dersom du reiser med campingvogn eller bobil, kan du benytte deg av områdets flotte servicehus, som også har spa med jacuzzi, badstue og en egen relax-avdeling.

Egen spa-avdeling på Hvidbjerg I Danmark finnes det flere luksuriøse campingplasser og en av dem er Hvidbjerg Strand Feriepark på den danske vestkysten, ikke så langt fra Esbjerg.

I tillegg til at de har en fem stjerners campingplass, er det her muligheter for å leie campingvogn, luksus-campinghytte eller rom i forskjellige størrelser.

Denne campingplassen syder av luksus, og kan blant annet tilby egne spabehandlinger i Blåvand Kurbad & Wellness for de voksne og badeland for de små.

LUKSUSHYTTER: «Fiskerhusene» er kåret til Europas beste. Foto: HVIDEBJERG STRAND
LUKSUSHYTTER: «Fiskerhusene» er kåret til Europas beste. Foto: HVIDEBJERG STRAND Vis mer

På anlegget finnes også et innendørs lekeland, flere lekeplasser, supermarked, fiskebutikk, isbutikk med hjemmelaget italiensk is, to restauranter og en kafé. 

I tillegg tilrettelegges det aktiviteter for barna som ridning på stranda, westernfester, kurs i dragebygging og mye mer.

Flere luksuriøse overnattingstilbud Campingplassen har rikelig med plass for campingvogner og telt, og her har man mulighet for å kjøpe luksusplasser med tilgang til privat bad og toalett (eventuelt vann og avløp, om man vil benytte eget i campingvogn), samt å koble seg til tv og internett.

Noe av det mest iøynefallende er de eksklusive «Fiskerhusene», som er plassert på påler i en nyanlagt innsjø med egen jacuzzi på terrassen.

Luksushyttene ble i januar kåret til Europas beste av den nederlandske bilorganisasjonen ANWB (tilsvarende NAF).

Luksuscamping på Fyn En annen stor femstjerners campingplass i Danmark er Camp Hverringe, som ligger på øya Fyn.

Campingplassen ligger med direkte adgang til den barnevennlige stranda Bøgebjerg, hvor kan bygge sandslott, fiske etter krabber og snorkle.

Campingen har en egen dykkeresort som tilbyr dykketurer for voksne, og de har også laget en spennende «undervanns natursti» for de små.

Mange aktiviteter for barn Bade kan man også gjøre i det store bassengområdet, med to barnebasseng og en egen poolcafé.

Barneaktivitetene er mange, og på sommerstid kan ungene få være med på alt fra tømmerflåtebygging til ponniridning.

Camp Hverringe leier ut hytter, store campingvogner og telt med ordentlige senger.

Reiser du med egen campingvogn eller telt, tilbys du romslige campingplasser og mulighet for å leie eget bad.

Campingen har til og med et eget bad spesielt tilrettelagt for barnefamilier, med stelleplass, barnedusj, badekar og toaletter i barnestørrelse.

Leier ut luksus-campingvogner nord på Jylland Jambo Feriepark helt nord på Jylland er også et populært feriested for norsk familier som ønsker et litt mer «glam» opphold. Her kan man for eksempel leie luksus-campingvogn med plass til seks personer.

SYDER AV LUKSUS: Blåvand Kurbad & Wellness ligger i lekre omgivelser. Foto: HVIDEBJERG STRAND FERIEPARK
SYDER AV LUKSUS: Blåvand Kurbad & Wellness ligger i lekre omgivelser. Foto: HVIDEBJERG STRAND FERIEPARK Vis mer

Campingvognene har et stort fortelt, er fullt utstyrt og har flatskjerm-tv og hagemøbler.

Campingplassens sanitærbygg har oppvaskmaskiner, mikrobølgeovn, rikelig med kokeplasser og et utendørs grillområde.

Det er heller ikke mangel på aktivitetstilbud på denne campingplassen. Her er svømmebasseng med boblebad, tre lekeplasser, en stor minigolfbane og en hall hvor man kan leke og spille innendørs, om det skulle komme noen regndråper ute.

Se flere bilder fra campingplassene på Mammanett.no

LES OGSÅ: Her er sydenhotellene småbarnsforeldre velger
Triksene for bedre bilferie
Snodige familieparker
Ta med barna på sykkelferie
Ikke forsvarlig å ta med baby til Syden

ERFAREN CAMPER: Fire år gamle August drar gjerne på luksus-camping igjen. Foto: PRIVAT
ERFAREN CAMPER: Fire år gamle August drar gjerne på luksus-camping igjen. Foto: PRIVAT Vis mer
TO BARNEBASSENG: På Camp Hverringe er det ingen grunn til å kjede seg. Foto: CAMP HVERRINGE
TO BARNEBASSENG: På Camp Hverringe er det ingen grunn til å kjede seg. Foto: CAMP HVERRINGE Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer