Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Her er nordmenns desidert mest populære vinterreisemål

Kaprer førsteplassen igjen, og over 200 000 drar hit i året.

VINTERFAVORITT: Ikke noe annet sted i verden får besøk av så mange nordmenn om vinteren som Gran Canaria. Foto: ARNE V. HOEM
VINTERFAVORITT: Ikke noe annet sted i verden får besøk av så mange nordmenn om vinteren som Gran Canaria. Foto: ARNE V. HOEM Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Halve befolkninga skal ut å reise i vinter, viser en ny undersøkelse Respons analyse har gjennomført for reisebyrået Ticket.

Hele 39 prosent oppgir at de allerede har bestilt reisen. Foreløpig har reisebyrået selv en vekst i bestilte vinterreiser med avreise i perioden 1. november til 30. mars, på 13 prosent mot i fjor.

- Nordmenn er privilegerte. Vi har penger, og vi vil gjerne bruke dem i utlandet, sier markeds- og administrasjonssjef i Ticket, Ellen Wolff Andresen.

Gjenganger på topp Ticket er det nest største reisebyrået i Norge, og selger private reiser fra samtlige ledende charter- og reisearrangører, cruiserederier og fly- og hotellselskaper. Statistikken gir derfor en grei pekepinn på nordmenns reisevaner.

NEW YORK-FEBER: Så langt har reisebyrået Ticket en vekst i bestillinger av jule- og nyttårsreiser til New York på over 400 prosent mot i fjor. Foto: GARY HERSHORN / REUTERS / NTB SCANPIX
NEW YORK-FEBER: Så langt har reisebyrået Ticket en vekst i bestillinger av jule- og nyttårsreiser til New York på over 400 prosent mot i fjor. Foto: GARY HERSHORN / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

Det er en gammel gjenganger som ligger på topp av bookingstatistikken kommende vinter, noe den har gjort i en årrekke.

- Gran Canaria er tradisjonell. Så tradisjonell at den øker med 8 prosent, smiler Wolff Andresen.

Som Dagbladet har skrevet flere ganger reiser over 200 000 nordmenn til Gran Canaria hvert år.

Søker sol og varme I reiseundersøkelsen fra Respons analyse, svarer 22 prosent at dårlig sommervær har gjort at de søker sol og sommer til vinteren.

Samtidig svarer 77 prosent at det dårlige sommerværet ikke har påvirket vinterens reiseplaner.

For 59 prosent er likevel sol og varme en av flere årsaker til at de i det hele tatt reiser utenlands i vintermånedene.

Thailand Andreplass på nordmenns vinterfavorittliste er også den samme som i fjor, nemlig den største av Kanariøyene - Tenerife.

Men også Thailand lokker mange solhungrige, med mellomstasjonen Bangkok og Phuket på henholdsvis tredje og fjerdeplass på ti-på-topp-lista for hvilke destinasjoner nordmenn velger til vinteren.

Når det er sagt, Thailand ramler en plass ned på Tickets liste over de mest populære landene, og er foreløpig på tredjeplass over nordmenns vinterfavoritter. Selv med en vekst i antall bestillinger på 192 prosent til Krabi, og 140 prosent til Bangkok i vintermånedene.

Rekordvekst til USA Etter Spania har nemlig USA tatt over andreplassen. Bare på bestillinger av jule- og nyttårsreiser, vokser New York med over 400 prosent mot i fjor.

For vintersesongen totalt vokser New York alene med 202 prosent mot sist sesong. Med det går det mot ny USA-rekord, ifølge reisebyrået.

Sammen med særlig cruisedestinasjonene Fort Lauderdale og Miami, sørger The Big Apple for en vekst til USA på totalt 110 prosent mot vinteren 2011.

Egypt taper Mens flere land opplever vekst, taper Egypt i markedet.

Landet med Sfinksen og pyramidene har en reduksjon på 44 prosent i antall bestillinger mot sist sesong, og faller fra fjerde til femteplass på topplista.

- Fortrinnsvis faller Hurgada med også Sharm el Sheik, sier Wolff Andresen.

Selv om 24 prosent i undersøkelsen svarer at politiske uroligheter ikke påvirker deres valg av reisemål overhode, og 15 prosent svarer at det ikke påvirker valget av reisemål fordi det sjelden bryter ut uroligheter på turiststedene, oppgir 48 prosent at de ikke reiser til land der det er politisk ustabilt, punktum.

Ifølge Wolff Andresen er det grunn til å tro at dette bidrar til den fortsatte turistveksten til Spania.