TAR MEST: Argentinske hotellgjester tar med seg mest fra hotellrommet, skal vi tro en undersøkelse fra hotellsøketjentesten Hotels.com. Foto: NINA RUUD
TAR MEST: Argentinske hotellgjester tar med seg mest fra hotellrommet, skal vi tro en undersøkelse fra hotellsøketjentesten Hotels.com. Foto: NINA RUUDVis mer

Hotels.com har kåret de mest langfingra hotellgjestene

Thon Hotels: - Feel free til å ta det med.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Argentinske hotellgjester tar med seg mest fra hotellrommet, skal vi tro en undersøkelse fra hotellsøketjentesten Hotels.com.

Da gjestene i undersøkelse ble spurt om de hadde tatt noe fra hotellrommet og aldri levert det tilbake, svarte bare 27 prosent av gjestene fra Argentina at de aldri hadde tatt noe.

73 prosent av de argentinske respondentene svarer med andre ord at de har vært litt langfingra når de har forlatt hotellrommet.

Penn, papir og slippers 4700 hotellgjester fra 28 land er med i undersøkelsen.

Alvorlighetsgraden av tyveriene kan nok diskuteres: Det de fleste tar med seg skrivesaker - totalt 20 prosent svarer at de har tatt med seg papiret og pennene som ligger på hotellrommet.

På andreplass kommer slippers, noe 12 prosent har tatt med seg - mens 10 prosent har tatt med seg nøkkelkortet til hotellrommet.

Ifølge The Telegraph er ikke baderomsartikler med, siden det er noe «alle tar med seg».

Undersøkelsen sier ikke noe om håndklær og badekåper, men det var håndklær som lå på toppen av lista, da Lastminute.com i slutten av 2012 spurte hotellsjefer på 500 hoteller over hele verden, hva gjestene stjeler fra rommene.

- Ta det med - Feel free til å ta det med, sier driftsdirektør Marianne Fleischer Hauff i Thon Hotels når hun får høre hva som regnes som tyverier i undersøkelsen til Hotels.com.

Håndklær og badekåper hører til rommet understreker hun, men at gjestene tar med penner, papir og slippers med logo er bare bra:  

- Slippersene er til engangsbruk, og vi vil jo at så mange som mulig skal gå rundt med vår logo. At nøkkelkortet havner på lista, regner jeg med bare er en forglemmelse, sier driftsdirektøren til Dagbladet.

Tar med minst 67 prosent blant nordmenn, dansker, koreanere og hotellgjester fra Hongkong svarer i undersøkelsen at de aldri har tatt med seg noe fra rommet.

I den andre enden av lista finner du også colombianere. «Bare» 31 prosent av hotellgjestene fra Colombia svarer i denne undersøkelsen å ha tatt med seg ting fra hotellet de har vært gjester på.

Om colombianske hotellgjester har endret adtferd de siste åra vites ikke. Men da Hotels.com hadde en tilsvarende undersøkelse for to år siden, havnet Colombia helt i andre enden av skalaen mens gjestene fra Argentinerne havnet midt på lista - 77 prosent sa den gang at de ikke hadde tatt med seg noe hjem.

Legger også igjen Selv om ting forsvinner fra hotellrom rundt i verden, hender det også at hotellgjestene legger igjen et og annet.

Mobiltelefoner, ladere og kameraer er som regel med når du drar på ferie, og derfor troner også disse ofte på topp på mange hotellers statistikker over hva folk oftest glemmer igjen på hotellrommet.

Lista over mer merkverdige gjenstander er også lang:

Du har kanskje aldri vært redd for å møte hai på badet, men det var akkurat det som skjedde vaskehjelpa på The Tivoli Marina Vilamoura på Algarvekysten for et par år siden.

Hun gjorde nok store øyne da skulle gjøre rent og fant en litt slapp hai som svømte rundt i badekaret.

Mens en hotellgjest på Fairmont Queen Elizabeth Hotel i Quebec, gikk fra en beinprotese som seinere ble funnet under senga på rommet. Når gjesten selv oppdaget at beinet var borte sier historien ingenting om.