Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Ny ferietrend

Prøvd glamorøs camping? Altså glamping? Her møter du 10 000 likesinnede

Konseptet tar av i Europa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ISTRIA (Dagbladet): - Vær så god. bare sett dere i sofaen, det er kald vin og frukt i kjøleskapet, sier Nives Matić mens hun skrur av TV'en.

Vi befinner oss i et telt på det som trolig er Europas største glampingplass, Lanterna Premium Camping Resort ved byen Poreč på Istria-halvøya i Kroatia.

Skjønt, kjøleskap, tv og sofaer i et telt?

Joda, og kjøkken og egen dusj også. På luksus-camping er slikt helt normalt.

Vokser fort

Glamping-trenden er i vinden. I Norge er det allerede etablert et par glampingplasser, og også andre steder i Europa vokser denne nye ferietrenden fort. Tanken bak er å beholde noe av campinglivets enkelhet og nærhet med naturen, men samtidig tilføre en god dose luksus.

GREI TELTPLASS: Dette luksusteltet kommer med de fleste bekvemmeligheter, blant annet en enorm terasse med utsikt over Adriaterhavet. Foto: Lanterna Premium Camping
GREI TELTPLASS: Dette luksusteltet kommer med de fleste bekvemmeligheter, blant annet en enorm terasse med utsikt over Adriaterhavet. Foto: Lanterna Premium Camping Vis mer

Det har de gjort i Poreč.

Denne glampingplassen er enorm. Den har plass til 10 000 mennesker og utvider hvert eneste år. Den opptar tre kilometer av den flotte Adriaterhavs-kysten, og de mest luksuriøse teltene (det finnes mer brakkelignende alternativer også), er bortbestilt mange måneder i forveien.

- Det er et konsept som blir mer og mer populært. Her bor de ferierende relativt enkelt, men likevel bekvemt. Samtidig har de tilgang på fasiliteter som restauranter, basseng, badeland, vannsklier og sportsanlegg. Vi har også ei egen strand for turister med egen hund, sier Matić.

Også i Norge

TELTGATER: På Lanterna Premium Camping kan du velge mellom luksustelt, og mer enkle varianter. Her er det plass til 10 000 gjester - samtidig. Foto: Tormod Brenna
TELTGATER: På Lanterna Premium Camping kan du velge mellom luksustelt, og mer enkle varianter. Her er det plass til 10 000 gjester - samtidig. Foto: Tormod Brenna Vis mer

Glamping har eksistert på kontinentet i flere år, og begynner også å ta seg opp i Norge.

Både i Telemark, Hallingdalen og ved Randsfjorden er det etablert glamping-plasser hvor du blant annet kan sove i ei komfortabel dobbeltseng og samtidig våkne til fuglekvitteret på den andre siden av teltduken om morgenen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!