«Kongen av campingplassen»: - Gjør folk dumme

Tidligere Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen vil rette opp i inntrykket som noen har av campinglivet.

CAMPINGLIV: Er det egentlig harry? Reporter: Mathilde Lea. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

Dagbladet skrev torsdag om beboerne på Larkollen camping som langer ut mot rølpestempelet i camping-TV. Spesielt reagerte campinggjestene på hvordan de er blitt framstilt i TVNorges «Ja, vi elsker camping» fra 2017 og 2018.

- Jeg synes campingplassen får et ufortjent rykte som en harry plass. Det er ikke sånn det er her. Vi har vært her noen år, og jeg ser ingen likhetstrekk med det som blir framstilt på fjernsynet, sier blant andre camper Frode Jarlind til Dagbladet.

- Drar fram ytterpunktene

Tidligere vokalist i Ole Ivars, Tore Halvorsen (69), har forståelse for at campingfolket føler seg tråkka på. I tillegg til å ha sunget om «Kongen på campingplassen» i flere år, er han også selv en ivrig camper.

- Alle de seriene som er laget om camping drar fram ytterpunktene hele tida. De reiser rundt og intervjuer folk, og gjør folk så dumme som mulig. Det er det de prøver på. Det er så synd at man skal gjøre noe sånn, sier Halvorsen til Dagbladet.

Selv har han overhodet ikke latt rølpestempelet hindre ham i å reise på camping.

- Jeg driter i det, for å si det rett ut. Jeg kjenner så mange som har bobil og drar på camping. Det er helt vanlige, normale og hyggelige folk. Alt fra politi og doktorer til søppeltømmere.

KONGEN AV CAMPINGPLASSEN: Tidligere Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen bruker bobil i sommer når han reiser fra konsert til konsert. Foto: Privat
KONGEN AV CAMPINGPLASSEN: Tidligere Ole Ivars-vokalist Tore Halvorsen bruker bobil i sommer når han reiser fra konsert til konsert. Foto: Privat Vis mer

- Blir litt irritert

Det er litt under et år siden Halvorsen sluttet i Ole Ivars. Om dagen er han fullt igang med sin egen solokarriere. I sommer deltar han selv i «Ja, vi elsker camping», og denne uka skal han reise av gårde for å spille på Ramton camping.

- Jeg ble oppringt og spurt om jeg vær så snill kunne bli med. Da svarte jeg at det kan jeg godt gjøre, men da vil jeg ha et ord med i laget om hva som skal spilles og gjøres. For en vet aldri hva som er planlagt.

- Er det på grunn av måten det kan framstilles på tv?

- Det er det rett og slett, sier han, og fortsetter:

- Jeg skjønner ikke hvem som har finni på at det skal være sånn. Det er bare tull, og jeg blir litt irritert av det. Jeg skal gjøre så godt jeg kan for å rette opp i det inntrykket av camping.

CAMPINGMUSIKAL: Ole Ivars-låtene har blitt til musikalsk komiserie om Smørsia Camping. Serien hadde premiere på TV 2 i midten av mai i år. Trailer: TV 2 Vis mer

Ut på bobil-tur

Selv har han skaffet seg en bobil, som han har tenkt å reise rundt omkring i landet med i hele sommer. I morgen legger han ut på turen mot Ramton. Bilen er lastet med det han trenger av instrumenter, klær og mat.

- Det er helt supert. Jeg jobber veldig mye, og i september har jeg fem dager fri, mens resten er spilledager. Da bor jeg i campingbilen. Det er fritt og deilig. Du kan komme og gå som du vil, og treffe masse hyggelige folk. Campingfolket er veldig greie å ha med å gjøre.

Sanger Jenny Jenssen (55) har ikke egen bobil selv, men har opptrådt på mange ulike campingplasser opp gjennom åra. Hun kan godt forstå at folk blir såre for å bli framstilt som harry eller rølpete.

- Jeg blir fra meg når jeg ser på en del TV-program hvor det blir framstilt som om campinggjestene er dumme, går i grilldress hele tida og bare sitter og drikker øl og akevitt. Det er ikke sånn det er, slår Jenssen fast, og fortsetter:

- Jeg blir så irritert på vegne av dem, at det skal framstilles sånn. Skal de først framstille camping, så gjør det sånn det faktisk er. Med familie og venner, hyggelig og koselig. De har jo masse luksus i dag med disse bobilene også.

JENNY JENSSEN: Sanger Jenny Jenssen har ikke campingvogn selv, men hun og ektemannen Tor Magne Søreng har tenkt på om de kanskje skal skaffe seg en bobil. Her fra 2015, da paret fornyet ekteskapsløftene for fjerde gang. Foto: Tore Skaar
JENNY JENSSEN: Sanger Jenny Jenssen har ikke campingvogn selv, men hun og ektemannen Tor Magne Søreng har tenkt på om de kanskje skal skaffe seg en bobil. Her fra 2015, da paret fornyet ekteskapsløftene for fjerde gang. Foto: Tore Skaar Vis mer

- Slutt med harrystempelet!

For Jenny Jenssen husker nemlig tilbake til campingturene med familien da hun var lita. Den gangen var det teltturer til Sverige som gjaldt. Hun husker regnfulle sommere, og et klissvått telt med taket fullt av svarte saksedyr. Hun er imponert over standarden på campingplassene i dag, med gode fasiliteter og godt reinhold.

- På Ramton har de en egen plass som heter Hollywood. Jeg kan godt skjønne at har man først blitt bitt av basillen, og har det så luksuriøst, at det er noe man vil fortsette med, sier hun.

Selv om Jenssen ikke selv har bobil, har de vært inne på tanken om å leie seg en bobil for sommeren, og kjøre rundt for å oppleve camping på nært hold. Hun har både venner og familie som ferierer på campingplasser, og som ifølge Jenssen storkoser seg med det.

- Det henger igjen fra gammelt av at camping er harry og utgått på dato. Det er helt feil. Slutt med det harry-stempelet! Da er det jo konge å være harry, så det er kjempebra. Jeg melder meg inn i harry-klubben i så fall! sier Jenssen til Dagbladet.