<strong>TITANIC:</strong> Regissør James Cameron svarer på hvorfor Rose, spilt av Kate Winslet, ikke bare ga plass til Jack, spilt av Leonardo DiCaprio, på flåten, og hvordan Jack ikke ville overlevd Titanic-forliset. FOTO: Kpa / NTB Scanpix
TITANIC: Regissør James Cameron svarer på hvorfor Rose, spilt av Kate Winslet, ikke bare ga plass til Jack, spilt av Leonardo DiCaprio, på flåten, og hvordan Jack ikke ville overlevd Titanic-forliset. FOTO: Kpa / NTB Scanpix Vis mer

«Titanic»:

Regissør: - Uansett hva de sier, hadde Jack aldri overlevd «Titanic»

Regissøren svarer på spørsmålet om hvorfor Rose ikke gjorde plass til Jack på flåten, slik at de begge kunne overlevd. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Siden storfilmen «Titanic» rullet over kinolerretet i 1997, har regissør James Cameron blitt pepret med spørsmål om scenen hvor Jack dør.

Mot slutten av filmen synker det såkalte usynkelige skipet, og hovedpersonene Jack og Rose, spilt av Leonardo DiCaprio og Kate Winslet, befinner seg på åpent, iskaldt hav. Mens Rose sitter på en provisorisk flåte av vrakgods, er Jack i vannet.

Rose forteller han at hun aldri vil slippe ham, men hun mister taket, og Jack synker ned til sin død.

Mange har stilt spørsmål om hvorfor Rose ikke bare gjorde plass til Jack på flåten, slik at de begge kunne overlevd. Det populærvitenskapelige programmet Mythbusters tok også opp spørsmålet, og kom fram til at dette hadde vært mulig.

- Hadde allerede vært død

«Titanic» var et britisk passasjerskip som forliste på sin jomfrutur mellom Southampton i England og New York i USA 14. april 1912,[1] da det traff et isfjell og sank. Forliset, hvor mellom 1 350 og 1 512 personer omkom, og bare 705 overlevde (675 kvinner og barn), er en av de største og mest kjente maritime katastrofer i fredstid.
«Titanic» var et britisk passasjerskip som forliste på sin jomfrutur mellom Southampton i England og New York i USA 14. april 1912,[1] da det traff et isfjell og sank. Forliset, hvor mellom 1 350 og 1 512 personer omkom, og bare 705 overlevde (675 kvinner og barn), er en av de største og mest kjente maritime katastrofer i fredstid. Vis mer

I et intervju med Daily Beast slår regissør James Cameron derimot fast at usannsynlig at Jack ville overlevd.

- Det hele er veldig enkelt: Les side 147 i manuset, hvor det står «Jack går av flåten og gir sin plass til henne, slik at hun kan overleve». Det er så enkelt. Du kan analysere det så mye du vil, sier Cameron.

Han mener Myhbusters ikke vet hva de snakker om når det kommer til dette spørsmålet.

- La oss si at du er Jack, og at du er i vannet som er minus to grader, og hjernen din er i ferd med å gå inn i hypotermi. Mythbusters ber deg nå om å ta av deg redningsvesten din, ta av hennes. Svømme under denne flåten, feste den på en måte som gjør at den ikke glir fra hverandre to minutter senere. Det betyr at du er under vann og prøver på dette i to minusgrader. Det vil ta deg fem til ti minutter å få det til, så innen du kommer opp igjen er du allerede død, sier Cameron.

KOPI: Titanic II, som sjøsettes i 2018 dersom alt går etter planen, er en replika av skipet som sank i 1912. Slik ser det ut ombord på skipet. Video: Blue Star Line Vis mer

Prater «bare tull»

- Hans beste sjanse er å holde overkroppen over vannet, og håpe at han blir dratt opp i en båt eller noe før han dør, legger han til.

Cameron har likevel ingenting imot Mythbusters, og sier han elsker programlederne, men at han mener de «bare prater tull».

Filmen er basert på det som hendte da det britiske passasjerskipet «Titanic» forliste etter å ha truffet et isfjelll, på sin jomfrutur mellom Southampton og New York 14. april 1912. Før sjøsettingen ble det sagt at skipet ikke kunne synke. Mellom 1350 og 1512 personer omkom, og bare 705 personer overlevde.

Filmen «Titanic» ble en stor suksess på kinoer verden over. Filmen fikk hele 14 Oscarnominasjoner, og vant 11, inkludert prisene for beste film og beste regi. Titanic har frem til i år hatt rekorden i antall Oscar-nominasjoner, men deler nå plassen med «La La Land» som i år er nominert til 14 Oscar.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer