ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD: For første gang er Hollywoods kanskje to største mannlige stjerner sammen på lerretet. Vis mer

Tarantino, DiCaprio og Pitt i Cannes:

- Slik var det å jobbe sammen

Leonardo DiCaprio og Brad Pitt spiller sammen for første gang i «Once Upon A Time In Hollywood».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

CANNES (Dagbladet): - Det handler om tapet av uskyld, sier skuespiller Brad Pitt. Han spiller i Quentin Tarantinos nyeste film, «Once Upon A Time In Hollywood», som finner sted i Hollywood i 1969, på tiden da Charles Manson og sekten hans slo seg ned for på et nedlagt filmsett og begynte å legge morderiske planer. I går møtte regissøren og skuespillerne pressen.

- Det hadde vært ei tid forut for det som skjedde som bygget opp mot det. Det var fri kjærlighet, nytt håp og nye ideer, kinofilmen ble gjenskapt. Og da det skjedde det tragiske drapet på Sharon Tate og vennene hennes, er det noe ved det som skremmer folk fremdeles i dag. Det er et tankevekkende innblikk i den mørke siden av menneskenaturen, og det er tidspunktet der uskylden dør.

Mysteriet Manson

Quentin Tarantino leste seg massivt opp på Manson-familien før han satte i gang med arbeidet med filmen, men synes fremdeles det er mye som er mystisk.

- Jeg tror vi er fascinert fordi det egentlig ikke er til å tro. Jo mer du leser om det, om hvordan Charles Manson klarte å få disse unge jentene og guttene til å adlyde ham jo mer gåtefullt blir det.

Pitt spiller en aldrende stuntmann som gjør stunts for den avdankede og nervøse tv-stjernen Rick, spilt av Leonardo DiCaprio, i «Once Upon A Time In Hollywood».

- Jeg identifiserer meg med ham, fordi jeg vokste opp i filmbransjen, sier DiCaprio om rollefiguren.

- Tidene forandrer seg, og han er blitt etterlatt i bakevja. Selv setter jeg enormt pris på at jeg er i den situasjonen jeg er. Denne fyren kjemper med sin egen evne til å holde ut, til å kare til seg en jobb til. Jeg har mange venner i filmbransjen og vet hvor heldig jeg er som har de mulighetene jeg har, og er dypt takknemlig for det.

Første gang sammen

Brad Pitt sier at han ser stjernen og stuntmannen nesten som samme person.

- Det handler om aksept, om hvor du er i livet, hvilke omgivelser som er rundt deg og hvilke muligheter du har, sier han.

- Rick er en som ikke føler seg god nok, han føler at livet er mot ham, og det fører til et av de beste sammenbruddene jeg har sett på film. Og så har du den andre fyren, som er forbi det der, som har fred med seg selv, og som tar imot det som måtte komme.

«Once Upon A Time In Hollywood» er den første filmen der Pitt og DiCaprio spiller sammen.

- Det var veldig lett å jobbe med Brad, sier DiCaprio.

- Vi vokste opp i samme generasjon og begynte å jobbe omtrent samtidig. Quentin ga oss lange bakgrunnshistorier, han kom til oss med en svær bibel, som handlet om vennskapet mellom disse mennene og halt de har vært gjennom sammen. Det bidro til den komfortable stemningen. Brad er profesjonell, og er på plass når Quentin bare setter oss i disse situasjonene og ber oss improvisere.

Nygift Tarantino

Han mener de to mennene begge er outsidere.

- Sekstitallet har kommet og gått, og forlatt dem, sier han. Med henvisning til Tarantino og de andre skuespillerne legger han til:

- Jeg tror alle ved etter bordet på ett tidspunkt har følt oss som outsidere. Denne filmen er et kjærlighetsbrev til alle skuespillere og outsidere og alle som har bidratt til den lange katalogen av film- og tv-bedrifter. Det var det som var mest rørende for min del. For Quentin er det en film om å komme hjem, et kjærlighetsbrev til filmindustrien.

Tarantino sendte selv et lite kjærlighetsbrev under pressekonferansen, til kona, modellen Daniella Pick, som satt i salen.

- Når jeg gjør opp regnskap over livet mitt ser det annerledes ut enn det ville gjort for noen år siden, siden jeg har vært gift i fem måneder, sier Tarantino.

- Det er noe jeg aldri har gjort før, og nå vet jeg hvorfor. Det var fordi jeg ventet på den perfekte jenta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer