TITANIC: Leonardo DiCaprio endte opp med hovedrollen i «Titanic», men det var en annen som var filmselskapets favoritt. Video: Paramount PicturesVis mer Vis mer

20-årsjubileum:

«Titanic» uten Leo? Filmselskapet ville egentlig ha en helt annen superstjerne

Det hadde ikke blitt det samme, mener Kate Winslet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I forbindelse med 20-årsjubileet til storfilmen «Titanic», avslørte Kate Winslet (42) i et intervju med talkshow-verten Stephen Colbert, at det egentlig var skuespiller Matthew McConaughey (48) som skulle ha rollen som Jack Dawson.

<strong>FØRSTEVALG:</strong> Skuespiller Matthew McConaughey var Paramount Pictures' førstevalg som Jack Dawson i «Titanic». Foto: NTB Scanpix
FØRSTEVALG: Skuespiller Matthew McConaughey var Paramount Pictures' førstevalg som Jack Dawson i «Titanic». Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var filmselskapet Paramount Pictures som hadde pekt seg ut McConaughey som Jack.

Men regissør James Cameron insisterte på at rollen skulle gå til Leonardo DiCaprio (43) i stedet.

Prøvespilte sammen

«The Late Show with Stephen Colbert» forteller Winslet at hun prøvespilte med McConaughey.

- Jeg var på audition med Matthew, er ikke det rart? Det har jeg aldri sagt offentlig før, sier Winslet.

Den verdenskjente skuespilleren sier også at det ikke ville blitt helt det samme dersom McConaughey hadde fått rollen i stedet for DiCaprio.

- Jeg prøvespilte med Matthew, og det var fantastisk. Det ville bare ikke ha blitt hele den Jack og Rose, Kate og Leo-greia, fortsetter hun.

«Tegn meg som en av dine franske jenter»

I intervjuet kom det også fram at det var regissør Cameron som tegnet Winslet som en av Jacks «franske jenter». Winslet forteller at Cameron lagde en skisse av henne, riktignok med badedrakt på.

Replikken, «Tegn meg som en av dine franske jenter» har blitt en av de mest kjente fra filmen.

INGEN KROPPER: «Titanic» var et britisk passasjerskip som sank mellom Southampton i England og New York i USA 14. april 1912. Mellom 1350-1512 personer omkom, og bare 705 overlevde. Dykkere ved «Titanic» i denne videoen fant ingen kropper, men derimot fant de spor etter hele lugarer og mange par med sko. Video: National Geographic. Hele programmet kan sees lillejulaften. Vis mer

20-årsjubileum

I år er det hele 20 år siden flere millioner mennesker over hele verden satt og gråt over Jack og Roses tragiske kjærlighetshistorie på kino for første gang. De to forelsker seg, til tross for at de er fra forskjellige samfunnsklasser, mens de er på passasjerskipet Titanics første og eneste tur.

Filmen vant elleve Oscar-priser under den 70. prisutdelingen i 1998.

I Norge hadde «Titanic» premiere i 13. februar 1998, og ble sett av over en million på kino.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer