Omikron-utbrudd på julebord

105 omikronsmittet etter julebordet

Går ut fra at alle de coronasmittede fra utestedet Louise har den nye varianten.

ÅSTEDET: Omikronsmitten ble spredd med utgangspunkt i et julebord på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge 26. november. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
ÅSTEDET: Omikronsmitten ble spredd med utgangspunkt i et julebord på Louise Restaurant & Bar på Aker Brygge 26. november. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Antallet bekreftet omikronsmittede etter julebordet på Louise Restaurant & Bar i Oslo 26. november er nå 105. I sin rapport torsdag opplyste FHI at antallet bekreftet ved sekvensering var 17.

- Antallet coronasmittede totalt er det samme nå - 145. 105 av dem har fått påvist omikron, hovedsakelig gjennom screening, opplyser Tine Ravlo, assisterende bydelsoverlege og smittevernlege i bydel Frogner, til Dagbladet.

Stor pågang

Sikrest påvisning får man gjennom sekvensering, men Ravlo forklarer at det for tida er stor pågang på laboratoriene, og at de anser screeningresultatene som pålitelige. Helsemyndighetene går dessuten ut fra at alle de smittede har den nye varianten.

- Alt behandles som omikron, understreker smittevernlegen.

Hun opplyser at vi trolig ikke vil få se en økning i antall omikrontilfeller blant Louise-gjestene; alle sitter i karantene.

- Hvis de tester positivt innenfor karantenetida, vil de ikke ha kunnet spredd smitten i samfunnet, utover egen husstand. Nå har det også gått så lang tid at det er unaturlig at gjester fra Louise vil teste positivt, sier den assisterende bydelsoverlegen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer