Barnehage-kjempen har sluttet å ansette fagarbeidere: - Avslørende og opprørende

«Kunnskapsbarnehagene» i Espira-kjeden har innført ansettelsesstopp for fagarbeidere og pedagoger med høy ansiennitet, avslører internt dokument.

ANSETTELSESSTOPP FOR FAGARBEIDERE: De kaller seg Espira- kunnskapsbarnehagen. Nå har de sluttet å ansette fabarbeidere. Illustrasjonsbilde: Gorm Kallestad / NTB
ANSETTELSESSTOPP FOR FAGARBEIDERE: De kaller seg Espira- kunnskapsbarnehagen. Nå har de sluttet å ansette fabarbeidere. Illustrasjonsbilde: Gorm Kallestad / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I februar i år gikk det ut et internt skriv til barnehagene i Espira-kjeden, en av de største, private barnehagekonsernene i Norge.

Skrivet omhandler rekruttering til barnehagene og beskjeden til barnehagelederne er klar: De gjennomsnittlige lønnskostnadene hos de ansatte må ned.

For å få til dette skal en ikke lenger rekruttere fagarbeidere til barnehagene. Ansatte i barnehagene som ønsker å ta fagbrev vil ikke få opprykk av stilling og lønn, slås det fast i skrivet som Dagbladet har fått tilgang til.

Videre heter det at barnehagene skal styre unna ansatte med høy ansiennitet. Årsaken som oppgis er den nye bemanningsnormen som gjelder fra august i år.

Dagbladet er kjent med at brevet har vakt oppsikt blant barnehageansatte og at Fagforbundet er kontaktet.

Også SV-leder Audun Lysbakken reagerer kraftig. Han kaller det «avslørende og opprørende».

Lav ansiennitet

I retningslinjene for nyansettelser i de 101 barnehagene i Espira-kjeden, som eies av det svenske børsnoterte AcadeMedia, slås det fast at pedagogiske ledere og barnehagelærere skal ha maks ansiennitet på fire år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer