Ber båtfører melde seg: - Han må svare for dette uansett

Stakk fra sykehuset i Tønsberg før blodprøve.

TI METER INNE PÅ LAND: Slik var situasjonen på øya Tørfast da dagslyset kom. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen.
TI METER INNE PÅ LAND: Slik var situasjonen på øya Tørfast da dagslyset kom. Foto: Vestfold interkommunale brannvesen.Vis mer

Båtføreren som krasjet med øya Tørfast natt til skjærtorsdag og parkerte den 25 fot store fritidsbåten tørrskodd på land, var ikke funnet av politiet ved 23-tiden samme kveld.

- Vi oppfordrer han til å melde seg for politiet. Han må uansett svare for det som har skjedd, sier operasjonsleder Erik Gunnerød i Sør-Øst politidistrikt til Dagbladet.

Fører og båteier er samme mann, i midten av 30-årene, fra Tønsberg-området. Han var ikke på hjemmeadresse da politiet var der tidligere torsdag kveld.

Stakk fra blodprøve

Han er mistenkt for båtkjøring i ruspåvirket tilstand. Han forsvant fra sykehuset før politiet kom dit.

Sammen med de to passasjerene, en mann i 30-årene og en mann i 50-årene, ble han fraktet til legesjekk med Sea King redningshelikopter.

De to båtpassasjerene var utskrevet fra sykehuset torsdag kveld.

Politiet fikk den første meldingen om at noe var galt utenfor Husøy ved Tønsberg av av nattlige kajakkpadlere, som hørte skremmende lyder.

- Ett moment er at det kan ha vært farefull og ulovlig båtkjøring. Et annet poeng er at store ressurser ble satt inn i redningsaksjonen, sier politiets operasjonsleder.

Brannvesenet, politi og ambulanse rykket ut med brannbåt til ulykkesstedet. Før de kom fram hadde imidlertid redningshelikopteret fra 330-skvadronen funnet båten ti meter inne på land på Tørfest.

- Har vært heldige

Ifølge Tønsbergs Blad er båten en daycruiser av typen Ibiza 25 Touring.

Skipper Jan R. Kristiansen på redningsskøyta «Eivind Eckbo», tror båten har holdt høy fart.

- Personene om bord har vært heldige. Det var langgrunt uten hindringer i sjøen der de kjørte på land, sier redningsskipperen til avisa.