Saudi-Arabia:

Det kaotiske døgnet som rystet Saudi-Arabia

Arresterte prinser og helikopterulykke.

MEKTIG: Kronprins Mohammed Bin Salman (t.h) har, ifølge midtøstenekspert Nils Butenschøn, med hjelp av faren (t.v) klart å underlegge seg flere viktige institusjoner i Saudi-Arabia. Arkivfoto: AP Photo / Hassan Ammar / NTB Scanpix
MEKTIG: Kronprins Mohammed Bin Salman (t.h) har, ifølge midtøstenekspert Nils Butenschøn, med hjelp av faren (t.v) klart å underlegge seg flere viktige institusjoner i Saudi-Arabia. Arkivfoto: AP Photo / Hassan Ammar / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Lørdag sendte den saudiarabiske kronprinsen arrestasjonsordre etter elleve prinser og flere ministre i det myndighetene kaller en aksjon mot korrupsjon. Samtidig omkom en saudiarabisk prins i en helikopterulykke ved Jemens grense.

Kronprins Mohammed bin Salmans offisielle forklaring på arrestasjonen av de elleve prinsene, fire ministerne og ti tidligere ministerne i Saudi-Arabia er en pågående antikorrupsjonskampanje. Han startet kampanjen med en argumentasjon om at landet skal bekjempe korrupsjon én gang for alle.

Ifølge NTB bekrefter myndighetene i Saudi-Arabia at prinsene og ministrene som ble pågrepet i helgen, vil bli stilt for retten.

I uttalelsen fra justismyndighetene beskrives helgens aksjon som «fase én».

Saudi-Arabias kongefamilie har anslagsvis 15.000 medlemmer. Den største makten er konsentrert hos et fåtall av dem, og Salman, sønn av kong Salman, er den mektigste av dem.

- Slitt med korrupsjon

Nå spekulerer flere forskere i om aksjonen er en måte å konsolidere makten ytterligere rundt landets konge og kronprins. Midtøsten-ekspert, Reier Møll Schoder sier begge forklaringene sannsynligvis har sannhetsverdi i seg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer