Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Terrorangrepet i London

En politibetjent som ikke var på jobb, prøvde å stoppe terroristene. Ble alvorlig skadd

Til sammen fire politibetjenter ble skadd under angrepet.

En politibetjent legger ned blomster ved London Bridge tidligere i dag. Fire av hennes kolleger er innlagt på sykehus med skader. Foto: AFP / NTB Scanpix
En politibetjent legger ned blomster ved London Bridge tidligere i dag. Fire av hennes kolleger er innlagt på sykehus med skader. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): BBC melder at til sammen fire politibetjenter ble skadet under terrorangrepet i London seint lørdag kveld.

DASHCAM: Radoslav Petrov kjørte over London Bridge like etter at en varebil hadde meid gjennom en folkemengde. Videoen viser mennesker i sjokk som kommer løpende i kaoset kort tid etter hendelsen. Video: CNN / Radoslav Petrov Vis mer

En av de skadde, er en politibetjent fra British Transport Police. Ifølge BBC og Sky News, var ikke betjenten på jobb da angrepet skjedde, men steppet likevel inn og skal ha forsøkt å stoppe terroristene.

Ifølge Independent ble politibetjenten blant annet stukket i ansiktet.

Alvorlig skadd

Ifølge Sky News' kilder skal han ha vært tidligere rugbyspiller og skal ha anholdt en av de tre gjerningsmennene. Politimannen skal så ha blitt påført alvorlige kuttskader. Tilstanden hans har bedret seg.

- Han har vist et enormt mot. Selv om han er svært skadet, var han i stand til å fortelle hvordan han møtte gjerningsmennene med bare en batong. For en betjent som ble ansatt for bare to år siden, var det han gjorde enestående, og det gjør meg ekstremt stolt, sier Paul Crowther, sjefskonstabel i British Transport Police, til Sky News etter å ha besøkt de fire politibetjentene på sykehus.

Tolv personer er arrestert i forbindelse med London-terroren. Personene ble pågrepet i forbindelse med en politiaksjon mot flere adresser i forstadsbyen Barking, øst i London, i dag.

Roste politiet

Sju personer ble drept og 48 skadd da tre gjerningsmenn kjørte ned en folkemengde med en varebil på London Bridge i går kveld, før de etterpå angrep tilfeldige mennesker med kniv. Gjerningsmennene ble skutt og drept av politiet.

Under en pressekonferanse tidligere i dag roste Theresa May politiet for at de var raskt på stedet. Det tok bare åtte minutter fra de første meldingene kom, til terroristene ble drept.

Hele Norges coronakart