Få dager før varselet ble kjent, sendte Thorkildsens omstridte etat en e-post: - Jeg stusset, sier byrådens tidligere sjef

- Avtalen etter møtet var å snakkes videre om et par uker, så jeg stusset da den e-posten kom.

MYSTISK EPOST: Inga Marthe
MYSTISK EPOST: Inga Marthe Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«[...] Fint om du kan sende meg et beløp slik at jeg kan formidle det til økonomidirektøren vår. Budsjettet vårt i 2019 blir ca 15 milliarder».

Denne e-posten tikket lørdag 8. september inn til Marit Sanner, leder i stiftelsen Forandringsfabrikken. Dagbladet har fått tilsendt denne eposten fra Utdanningsetaten. Sanner sier hun ble forundret da e-posten fra assisterende direktør i Utdanningsetaten tikket inn.

- Avtalen etter møtet var å snakkes videre om et par uker, så jeg stusset da den e-posten kom, forteller Sanner om e-posten.

Hun visste på det tidspunktet ikke at ledelsen i Utdanningsetaten har varslet mot skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV), men Forandringsfabrikken er viet mye plass i varselet. Det kommer påstander om at Thorkildsen presser etaten til å kjøpe tjenester fra Forandringsfabrikken. Dette vil i så fall medføre lovbrudd, og Thorkildsen er i tillegg tidligere ansatt ved Forandringsfabrikken.

15 milliarder

I e-posten viser Stark til at Forandringsfabrikken ønsket at det skulle settes av en ramme for 2019. Sanner sier avtalen var å plukke opp tråden senere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer