Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjengtopp (33) fengsles i fire uker. Mener det er stor fare for ny kriminalitet

Norskpakistaneren fengslet, siktet for en rekke alvorlige forhold.

VARETEKTSFENGSLES: 33-åringen (foran i midten, mørk boblejakke) bor på Vestli, og var etter det Dagbladet erfarer tiltenkt en lederrolle i MC-klubben Satudarah, som vil etablere seg i Oslo. Bildet viser flere personer som politiet mener er aktive kriminelle, i møte med minst tre representanter fra MC-klubben Satudarah, på Linderudsenteret i februar. Foto: Privat
VARETEKTSFENGSLES: 33-åringen (foran i midten, mørk boblejakke) bor på Vestli, og var etter det Dagbladet erfarer tiltenkt en lederrolle i MC-klubben Satudarah, som vil etablere seg i Oslo. Bildet viser flere personer som politiet mener er aktive kriminelle, i møte med minst tre representanter fra MC-klubben Satudarah, på Linderudsenteret i februar. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En gjengtopp (33) er i Oslo tingrett fengslet i fire uker for en rekke forhold. Retten mener det er stor fare for at den 33 år gamle norskpakistaneren vil begå ny kriminalitet om han ikke fengsles, heter det i kjennelsen.

Det mest alvorlige i siktelsen er gjentatte tilfeller av grove trusler, blant annet mot politifolk. Enkelte trusler er gjort med våpen, i tillegg til at mannen er siktet for grov vold.

Det eldste forholdet han nå er siktet for er fra 2015. Mannen har blant annet fortid fra Oslo-gjengen Young Guns.

- Fare for gjentakelse

- Siktede er siktet for straffbare forhold av en sånn alvorlighet og hyppighet at politiet ener det er fare for gjentakelse, sier politiadvokat Mette Persen til Dagbladet.

Det var Oslo tingrett enig med politiet i:

«Slik retten ser det er det en sterk grad av sannsynlighetsovervekt for at siktede vil begå ny kriminalitet dersom han løslates. Siktede har et omfattende rulleblad med en rekke ulike typer lovbrudd. Rullebladet omfatter i en viss grad de samme type lovovertredelser som han nå er siktet for», heter det i fengslingskjennelsen.

MC-klubb-bilde

Dagbladet avslørte i mai at mannen i februar i år møtte en toppleder i den globale MC-klubben Satudarah.

Der var også rundt 150 andre personer tilstede, for å markere styrke og samarbeid, og for å bygge et nettverk.

Dagbladet er kjent med at Vestli-mannen nevnes som leder i Satudarah, Oslo. Satudarah er en såkalt 1-prosent-klubb, som knyttes til narkotika, vold og annen kriminalitet.

Dagbladet erfarer at 33-åringen mener han nå er pågrepet på bakgrunn av bildet som Dagbladet tidligere har publiserte.

Politiadvokat Persen vil ikke kommentere om bildet som viser den siktede 33-åringen på et møte med medlemmer fra MC-klubben Satudarah er en del av etterforskningen mot den tidligere straffedømte mannen fra Vestli i Oslo.

Både Kripos og Oslopolitiet mener bildet kan vise dannelsen av et kriminelt nettverk. 33-åringens forklaring er at bildet ble tatt i forbindelse med en middag blant venner.

Sa seg ikke skyldig

Politiadvokaten opplyser at 33-åringen er siktet for grov kroppsskade, for å ha ulovlige skytevåpen og oppbevare ammunisjon, trusler og trusler mot politi under et avhør på Grønland politistasjon.

Mannen sa seg ikke skyldig i noen av de elleve punktene i de to siktelsene.

I fengslingsmøtet i ettermiddag spurte Trygve Staff, advokaten som representerer 33-åringen, om han ofte ble stoppet av politiet. 33-åringen mener han i løpet det siste halve året har blitt stoppet en rekke ganger og enkelte flere ganger om dagen. Han sa til retten at han aldri hadde blitt stoppet med våpen og at han ikke har skytevåpen.

Retten mener imidlertid det er sannsynlig at mannen faktisk har våpen.

«Videre er siktede tidligere domfelt for våpenbesittelse. Retten finner også at det er sannsynlighetsovervekt for at våpenanskaffelsen og besittelsen er foranlediget av en organisert kriminell aktivitet», heter det i kjennelsen.

Mannen har narkotika, vold, kidnapping, brudd på våpenloven og ran på rullebladet. I tillegg ble han varetektsfengslet etter skyteepisoden mot Calles Mat og Vinhus i desember i fjor.

«Slik retten ser det er siktede involvert i et miljø som innebærer at det er svært sannsynlig at siktede på ny vil begå lovbrudd dersom han løslates», skriver Oslo tingrett.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media