- Har skattet 200 000 for lite

Ifølge Aftenpostens beregninger har statsråd Sveinung Rotevatn skattet over 200 000 for lite på stortingsleiligheten. KrF-finanstopp Tore Storehaug skulle skattet mellom 190 000 og 230 000 mer.

HAR SKATTET FOR LITE: Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn har ikke skattet av fordelen ved sin pendlerbolig. FOTO: Lars Eivind Bones / Dagbladet
HAR SKATTET FOR LITE: Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn har ikke skattet av fordelen ved sin pendlerbolig. FOTO: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) og KrFs finanstopp Tore Storehaug har betalt for lite skatt på sine stortingsleiligheter, melder Aftenposten.

Begge har fått pendlerbolig fra Stortinget fordi de har vært folkeregistrert hos foreldrene sine et annet sted i landet.

Skatteetaten har slått fast at politikere som bor gratis hjemme, skal betale skatt av fordelen av fri bolig. Ingen av de to har ifølge avisa betalt skatt på fordelen.

Stortingets administrasjon vil ikke opplyse om leieverdien til de aktuelle boligene. Aftenposten har derfor tatt utgangspunkt i SSBs statistikk over leiemarkedet.

Slik har de regnet seg fram til at Rotevatn skulle skattet 210 000 kroner mer enn han har gjort. Storehaug skulle ifølge avisa ha skattet mellom 190 000 og 230 000 kroner mer enn han har gjort.

Både Rotevatn og Storehaug er i kontakt med Stortingets administrasjon for å få avklart situasjonen.

NRK skrev tirsdag at flere politikere risikerer tilleggsskatt på sine pendlerboliger, og at Stortinget har iverksatt full skatterevisjon etter Aftenpostens avsløringer.

- Jeg håper på en snarlig avklaring, både av hensyn til representantene og av hensyn til tilliten til Stortinget, sa Rotevatn til statskanalen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer