Gjenåpning av serveringssteder:

Kan beholde krav i trinn fire

I sine siste vurderinger om smitteverntiltak i Norge, opplyser Helsedirektoratet at de mener at det kan være nødvendig å beholde kravet om sitteplasser til alle gjester ved serveringssteder selv i gjenåpningsplanens siste trinn.

GJENÅPNING: Helsemyndighetene ser for seg å fjerne de aller fleste krav til serveringssteder i trinn fire, men mener at det kan være nødvendig å beholdet kravet om sitteplasser til alle gjester. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
GJENÅPNING: Helsemyndighetene ser for seg å fjerne de aller fleste krav til serveringssteder i trinn fire, men mener at det kan være nødvendig å beholdet kravet om sitteplasser til alle gjester. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig besluttet regjeringen at trinn tre av Norges gjenåpningsplan skal iverksettes. Dermed vil helsemyndighetene bruke de neste tre ukene til å vurdere om Norge kan iverksette det siste trinnet i gjenåpningsplanen – trinn fire.

Helsemyndighetene har allerede gjort en vurdering av hvilke tiltak som de mener at bør beholdes i trinn fire. Blant annet mener Helsedirektoratet at det er sannsynlig at det fortsatt vil være nødvendig med krav om sitteplasser til alle gjester ved serveringssteder.

- Når vil man kunne feste som før pandemien?

- Når vi er over i en normal hverdag, vil man kunne bevege seg fritt rundt i lokaler. Vi har ikke anslått noen andel vaksinerte som skal til for at det kan skje, og det vil avhenge av flere faktorer, sier divisjonsdirektør Johan Torgersen i Helsedirektoratet til Dagbladet og fortsetter:

- Vi kan ikke anslå noe tidspunkt nå for akkurat når vi kan være tilbake til en normalsituasjon som gjør at man kan feste som før.

Vurderingene

Foruten krav om sitteplasser, ser Helsedirektoratet for seg at det også vil være nødvendig å opprettholde generelle smitteverntiltak og registrering av gjester.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer