Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Minst 103 drept og 235 skadd etter stor eksplosjon i Kabul

Skal ha gjemt bilbombe i ambulanse.

ENORME SKADER: Minst 103 skal være drept og over 235 skadd etter en bilbombe sentralt i Kabul. Eksplosivene skal ha vært fraktet i en ambulanse. Foto: AFP PHOTO / WAKIL KOHSAR / NTB Scanpix
ENORME SKADER: Minst 103 skal være drept og over 235 skadd etter en bilbombe sentralt i Kabul. Eksplosivene skal ha vært fraktet i en ambulanse. Foto: AFP PHOTO / WAKIL KOHSAR / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Minst 103 mennesker er drept og 235 er skadd etter en stor eksplosjon i Afghanistans hovedstad Kabul i dag, det opplyser landets myndigheter.

Ifølge afghanske Ariana News har gruppa Taliban tatt på seg ansvar for angrepet. Det afghanske innenriksdepartementet opplyser at det var en bilbombe i en ambulanse som førte til eksplosjonen.

Angrepet skal ha skjedd like ved en politisperring, og angriperen skal ha kommet gjennom en tidligere sperring ved å fortelle at han skull frakte en pasient, før han detonerte bomba på den andre sperringen, sier talsmann for innenriksdepartementet, Nasrat Rahimi til nyhetsbyrået AP.

- Bombe i ambulanse

Et medlem av nasjonalforsamlingen, Mirwais Yasini, var i området. Han sier til Reuters at det lå sårede spredt ut over bakken.

SKADD: En skadd mann blir fraktet bort fra stedet der en bilbombe gikk av i dag.Foto: AP Photo/Massoud Hossaini/NTB Scanpix
SKADD: En skadd mann blir fraktet bort fra stedet der en bilbombe gikk av i dag.Foto: AP Photo/Massoud Hossaini/NTB Scanpix Vis mer

- Bomben var plassert i en ambulanse. Den ble utløst da ambulansen var på vei mot en kontrollpost i ambassade- og regjeringskvartalet, sier han.

De skadde er blitt sendt til flere ulike sykehus i hovedstaden etter eksplosjonen. Det opplyser helsedepartementets talsmann Wahidullah Majroh til DPA.

Offentlige kontorer

Eksplosjonen fant sted i en del av byen der det ligger en rekke offentlige kontorer. Kabul-politiets hovedkvarter, etterretningstjenesten og EUs kontor ligger også i området.

RØYK: Det skal ha vært en bilbombe som gikk av i Kabul sentrum. Foto: NAWEED AHMAD SHAKOORI
RØYK: Det skal ha vært en bilbombe som gikk av i Kabul sentrum. Foto: NAWEED AHMAD SHAKOORI Vis mer

- Jeg kan bekrefte at det har funnet sted en eksplosjon nær den gamle bygningen til innenriksdepartementet, sier innenriksdepartementets visetalsmann Nasrat Rahimi.

Det er sett tjukk svart røyk som stiger fra området.

Journalister fra nyhetsbyrået AFP melder at vinduene i deres bygning i Kabul ristet og at det ble hørt lyd av en kraftig eksplosjon. De første meldingene om eksplosjonen kom rundt 09.30 i dag norsk tid.

Uka etter hotellangrep

Eksplosjonen skjer en uke etter et angrep på Intercontinental Hotel i byen, der minst 22 mennesker ble drept. Den norske forskeren Arne Strand fra Christian Michelsen-instituttet ble alvorlig skadd i angrepet forrige lørdag.

Det var seks Taliban-opprørere som stormet Kabuls største hotell, Intercontinental, og jaktet på utlendinger opp gjennom etasjene. Flesteparten av de drepte var utlendinger.

Det tok 17 timer før afghansk politi, med støtte fra blant annet norske styrker, fikk kontroll på stedet.

Saken oppdateres

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media