Oktoberbarna:

Rahim ville flykte igjen, men fikk ny sjanse

Afghanske Rahim Ullah Rahimi går alltid med A4-arket i lomma. Det viser at han har får bli i Norge - inntil videre.

FRYKTER FOR FRAMTIDA: Rahim Ullah Rahimi er ifølge seg sjøl akkurat fylt 18 år, men UDI og UNE mener alderstester av tenner og skjelett viser at afghaneren er minst ett år eldre. Men Stortingsvedtaket om oktoberbarna fra november gjør at Rahimi kanskje får vurdert saken sin på nytt. - Jeg har sluttet å drømme om framtida, men håper Norge til slutt vil hjelpe oss, sier Rahimi. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
FRYKTER FOR FRAMTIDA: Rahim Ullah Rahimi er ifølge seg sjøl akkurat fylt 18 år, men UDI og UNE mener alderstester av tenner og skjelett viser at afghaneren er minst ett år eldre. Men Stortingsvedtaket om oktoberbarna fra november gjør at Rahimi kanskje får vurdert saken sin på nytt. - Jeg har sluttet å drømme om framtida, men håper Norge til slutt vil hjelpe oss, sier Rahimi. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

STORD (Dagbladet): I november 2015 kom afghanske Rahim Ullah Rahimi til Norge etter en tre måneders vanskelig tur, fra Afghanistan via en rekke europeiske land og til slutt til Norge.

- På reisa var det mange som sa de var på vei til Norge, så da ville jeg og hit, sier Rahim Ullah Rahimi.

Redd og flukt-klar

Han har akkurat fylt 18 år, sier han. UDI og UNE legger omdiskuterte alderstester av tenner og skjelett til grunn, og anslår at Rahimi er ett år eldre. Folk på mottaSk og søkers representant mener afghaneren snakker sant om alder.

Etter nesten to år i Norge kom likevel svaret Rahimi fryktet for en drøy måned siden: Han skulle ut av Norge før november var omme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer