Samlet inn 327 000 kroner ett døgn

Målet var 20 000. Stor hjertevarme etter fiskertragedie i Finnmark.

HJELPER VENNINNA: Isabella Thomassen, her med egen datter Mathilde, nå 10 måneder, samlet inn 327 000 kroner til venninne og etterlatte barn. Foto: Privat.
HJELPER VENNINNA: Isabella Thomassen, her med egen datter Mathilde, nå 10 måneder, samlet inn 327 000 kroner til venninne og etterlatte barn. Foto: Privat. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Isabella Thomassen (25) ville samle inn 20 000 kroner til sin gamle venninne, som mistet samboeren, og til tre barn som mistet sin far i den tragiske fiskebåtulykken i Finnmark sist søndag.

Da hun sjekket innsamlingskontoen fredag ettermiddag, et drøyt døgn etter at hun gikk ut med den hjertevarme oppfordringen, var det kommet inn 327 000 kroner.

Hun er rørt og glad i en trist situasjon, som har skapt medmenneskelig engasjement langt utover hjemkommunen Hasvik til omkomne Remi Andre Nilsen (43) og hans far Reidar Nilsen (74).

En annen utflyttet familievenn, Karl Arne Brox, fikk inn 200 000 kroner i tillegg i løpet av 24 timer til en privat leteaksjon etter den kjente fiskeripolitikeren Reidar Nilsen.

Baby på tre måneder

Remi Andre Nilsen ble funnet død i fjæra ulykkesdagen.

Thomassen er etablert med egen familie, barn og jobb på sykehjem langt unna - på Skedsmokorset i Lillestrøm kommune utenfor Oslo.

- Det var veldig trist da jeg hørte om det som hadde skjedd. Jeg tenkte over om jeg kunne hjelpe litt den første tida, sier Isabella Thomassen til Dagbladet.

12 ÅR SOM LEDER I NORGES FISKARLAG: Reidar Nilsen er ennå ikke funnet etter båtulykken sist søndag. Foto: Jan-Erik Indrehaug, Norges Fiskarlag.
12 ÅR SOM LEDER I NORGES FISKARLAG: Reidar Nilsen er ennå ikke funnet etter båtulykken sist søndag. Foto: Jan-Erik Indrehaug, Norges Fiskarlag. Vis mer

- Veldig rause

- Har du kontakt med din venninne i Hasvik ?

- Vi snakker sammen hver dag. Hun synes innsamlingen og omsorgen fra alle kanter er helt vilt. Folk er veldig rause.

Far og sønn var på vei i fiskesjarken «Peik» fra hjemme i Hasvik til Tanafjorden for å fiske kongekrabbe.

Den siste radiokontakten med fiskebåten forsvant klokka 02.38 natt til søndag i opprørt hav nær Slettnes fyr.

Leteaksjonen i politiets regi etter Reidar Nilsen er avsluttet.

Søndag eller mandag håper Karl Arne Brox og andre familievenner at den private leteaksjonen med undervannsbåt kan starte. Værforholdene har gjort det umulig så langt.

ULYKKESBÅTEN «PEIK» på 36 fot ble funnet i fjæra samme dag mellom Slettnes fyr og tettstedet Gamvik. Foto: Hovedredningssentralen Nord-Norge.
ULYKKESBÅTEN «PEIK» på 36 fot ble funnet i fjæra samme dag mellom Slettnes fyr og tettstedet Gamvik. Foto: Hovedredningssentralen Nord-Norge. Vis mer

Kystens stor omsorg

- Dette viser kystfolkets store omsorg. Dette berører hele Husvik-samfunnet med tusen innbyggere. Og en stor mann som Reidar engasjerer langt utover, sier Karl Arne Brox til Dagbladet.

Han var med som frivillig de første letedagene. Og han skal være med på letingen, som er finansiert av innsamlingen han og venner satte i gang etter å ha avklart med de etterlatte.

- Det var veldig sterkt å få beskjed om det som hadde skjedde. Og omsorgen etterpå er også en sterk opplevelse. I tillegg til denne aksjonen, skal rutinerte redningsfolk lete på havet i egen regi, sier familievennen Brox.

Klokka 02.38 forsvant radiosignalene med sjarken «Peik» da den var i posisjon nær kysten mellom Slettnes fyr og tettstedet Gamvik.

Klokka 09.28 kom en bekymringsmelding fra en lokalkjent som fulgte båttrafikken digitalt på Maritime traffic. Hans syntes sjarken med far og sønn Nilsen hadde vært foruroligende lenge i samme værutsatte posisjon.

Klokka 11.20 ble båten oppdaget i fjæra fra et Sea King redningshelikopter.

Tre timer seinere ble Remi Andre Nilsen funnet død.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer