Dødsulykke under dykking

Silje (22) døde i Thailand. To uker før rettssaken står foreldrene uten advokat

Full forvirring om rettsprosessen. Foreldrene er fortvilet og trygler om hjelp fra UD.

FORTVILER: Bjørn Ole Mathisen og Lena Fauskrud er i villrede om hva de skal gjøre, etter at deres advokat i Thailand trakk seg. Det skjer bare uker før rettssaken mot båtføreren som kjørte på datteren skal komme opp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORTVILER: Bjørn Ole Mathisen og Lena Fauskrud er i villrede om hva de skal gjøre, etter at deres advokat i Thailand trakk seg. Det skjer bare uker før rettssaken mot båtføreren som kjørte på datteren skal komme opp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Nå er det to uker til rettssaken skal begynne, men advokaten vår har trukket seg, og vi står uten en rettslig representant i Thailand. Vi er fortvilet og vet ikke hva vi skal gjøre. Vi vet ikke engang om det blir noen rettssak, sier Bjørn Ole Mathisen til Dagbladet.

Manglet arbeidstillatelse

Datteren Silje Fauskrud Mathisen (22) omkom da hun ble truffet av en motorbåt under sitt første dykk på den thailandske ferieøya Koh Tao like før jul 2014. To menn ble siktet i saken: den thailandske båtføreren og den britiske dykkelederen, som viste seg ikke å ha arbeidstillatelse.

Siljes foreldre, Bjørn Ole og samboeren Lena Fauskrud, har de tre siste åra engasjert det Thailand-baserte, men norskeide advokatfirmaet Scandinavian Law Office for å håndtere kontakten med det thailandske rettssystemet.

Ifølge advokatfirmaet er rettssaken mot båtføreren berammet i Thailand fra 13. til 15. februar, men bare uker i forveien har Scandinavian Law Office trukket seg fra oppdraget. Siljes foreldre står rådville tilbake og ligger nå i en konflikt med advokatkontoret om tilbakebetaling av honoraret; de mener de ikke har fått tjenestene de har betalt til sammen 121 000 kroner for over tre år.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer