COVID-19: Miljøaktivister advarer om at pandemien har ført til økt forurensning av havet etter at de har funnet store mengder engangsmunnbind og engangshansker der. Video: Laurent Lombard Vis mer

Ny trussel:

- Snart flere masker enn maneter

Klimaaktivister advarer om at munnbind og engangshansker ødelegger havet.

Publisert

I mange land er det obligatorisk å gå med munnbind på butikker, kollektivtransport og i offentlige bygninger for å forhindre mer smitte av coronaviruset. Mange bruker også munnbind frivillig.

Onsdag skriver The Guardian at økt bruk av munnbind og engangshansker har ført til økt forurensning av havet.

Overfor avisa advarer miljøaktivister om at pandemien har ført til økt forurensning av havet etter at de har funnet store mengder engangsmunnbind og engangshansker i havet.

Munnbindene har til og med festet seg til manetene.

Den franske miljøorganisasjonen Mer Propre slo alarm om funnet allerede i forrige måned, etter å ha funnet store mengder masker og hansker på havets bunn, skriver de.

PLAST I HAVET: Naturfotograf Roger Brendhagen har besøkt og fotografert øya Runde på Sunnmøre og dens fjærkledde beboere i snart ti år - og i år er intet unntak. Men i år ble ikke dette noen hyggelig erfaring for fotografen. Video/foto: Roger Brendhagen. Klipp: Kristoffer Løkås/Dagbladet Vis mer

- Snart risikerer vi å ha flere masker enn maneter i Middelhavet, har en av miljøaktivistene i organisasjonen, Laurent Lombard, skrevet på sosiale medier, ifølge avisa.

- Med alle alternativene vi har er ikke plast løsningen for å beskytte oss mot covid-19, fortsetter han.

Lombard har også delt en video av funnene som du kan se øverst i denne saken.

Organisasjonen ber nå folk om å bruke mer gjenbrukbare munnbind og bytte ut engangshansker med håndvask.

Bare i Frankrike har myndighetene bestilt to milliarder engangsmasker som følge av pandemien.

Også i Norge ble munnbindene revet bort fra landets tre store apotekkjeder allerede før pandemien skjøt fart her til lands.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer