Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Coronaviruset:

Sør-Korea stenger igjen

Nye klynger av smittetilfeller utfordrer Sør-Koreas suksess med håndtering av coronaviruset.

STENGER: Museer, parker og kunstgallerier i hovedstaden Seoul stenges igjen i to uker fra fredag, opplyser helseminister Park Neung-hoo. Foto: AP.
STENGER: Museer, parker og kunstgallerier i hovedstaden Seoul stenges igjen i to uker fra fredag, opplyser helseminister Park Neung-hoo. Foto: AP. Vis mer

Museer, parker og kunstgallerier i hovedstaden Seoul stenges igjen i to uker fra fredag, opplyser helseminister Park Neung-hoo.

Gjeninnføringen kommer etter at nye klynger av smittetilfeller utfordrer Sør-Koreas suksess med å håndtere sykdomsutviklingen. Landet hadde torsdag 40 nye påviste smittetilfeller, den største økningen på 50 dager.

Bedrifter oppfordres også til å gjeninnføre en mer fleksibel praksis for arbeidstid og hjemmekontor, i tillegg til flere andre tiltak.

Totalt er 11 344 registrert smittet i landet, og 269 personer er døde med coronasmitte.

BEKLAGET: FC Seoul måtte beklage etter dette stuntet i Sør-Koreansk fotball. Vis mer

Største smittehopp

De siste smittetilfellene som er registrert i Sør-Korea, knyttes til smitte på et lager for elektronikkvarer i utkanten av hovedstaden Seoul.

Landet har blitt sett på som et av landene som mest effektivt har slått ned på coronasmitte og tidlig vendt tilbake til normalen.

Helsemyndighetene mistenker at de nye smittetilfellene skyldes slapp etterfølgelse av regelverket ved lageret.

– Hvis karanteneregler ikke er implementert på arbeidsplasser, kanS det føre til et forferdelig resultat, med massesmitte, sier visehelseminister Kim Gang-lip.

De 40 nye smittetilfellene som ble registrert onsdag, er det høyeste siden 53 ble bekreftet smittet 8. april.

Munnbind-påbud

Myndighetene i landet innførte mandag påbud om munnbind både på fly, kollektivtransport og i taxier.

Påbudet ble kunngjort av helsemyndighetene under en pressekonferanse. Det trådde i kraft tirsdag for kollektivtransport og taxier, og for flypassasjerer dagen etter.

Sørkoreanske myndigheter er opptatt av å finne nye måter å hindre spredning av coronaviruset på. Samtidig som skolene nylig er gjenåpnet, er nye smittetilfeller påvist i hovedstaden Seoul.

Fra juni blir det påbudt for barer, nattklubber, treningssentre og konsertsteder å benytte QR-koder for å registrere alle besøkende slik at man kan lettere kan spore opp mulige smittetilfeller.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!