Fotballens beste comeback: Hvem er Wilfried Van Moer?

Det var fryktet at den belgiske midtbanespilleren aldri ville bli den samme etter at han brakk beinet mot Italia i EM 1972, men han slo tilbake 8 år senere.

ET EVENTYR: Wilfried Van Moer gjorde tidenes comeback og ledet Belgia til deres eneste EM-finale. Foto: AP Photo / Charles Tasnadi
ET EVENTYR: Wilfried Van Moer gjorde tidenes comeback og ledet Belgia til deres eneste EM-finale. Foto: AP Photo / Charles Tasnadi Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Resultatene fra Ballon d'Or i 1980 kan overraske deg. Karl-Heinz Rummenigge og Berd Schuster, EM-vinnerne fra Vest-Tyskland kom på første og andre plass. Tredjeplassen gikk til Michel Platini. Men hvem ville trodd at fjerdeplassen gikk til Wilfried Van Moer?

Det er en skam at unge fotballsupportere ikke har hørt om den tidligere midtbanespillerens comeback. Men i lys av EM er det vel ingen bedre tid for å mimre.

Hele Van Moers karriere kan oppsummeres med to avgjørende kamper mot Italia. Hans gjennombrudd som en lovende unggutt ble avbrutt av en stygg takling i kampen mot Azzurri i 1972. Mot alle odds kom han tilbake åtte år senere for å ta hevn i Roma, og forhindre italienerne å bli europeiske mestere på hjemmebane. Det var som en scene fra en Hollywood-film.

«Den lille generalen»

Van Moer ble født i 1945 – rett før slutten på andre verdenskrig – han var en overraskelse for sin 45 år gamle mor. Da han ble født gikk familien igjennom en tøff tid. Wilfrieds søster – som han aldri møtte – døde tragisk da tyskerne bombet byen Beveren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer