EM-finale

Hylles etter dette

Da England ble europamester i går kveld, var det spesielt en ting som fikk mye oppmerksomhet etter kampen.

FEIRET: Chloe Kelly sikret Englands første EM-gull noensinne. Foto: Joe Giddens / Pa Photos
FEIRET: Chloe Kelly sikret Englands første EM-gull noensinne. Foto: Joe Giddens / Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

England - Tyskland 2-1 e.e.o.

Et rekordstort publikum møtte opp på Wembley for å se England mot Tyskland. «Løvinnene» jaktet sin første EM-tittel, mens Tyskland forsøkte å få med seg den niende tittelen tilbake.

Innbytter Ella Toone skaffet England ledelsen etter det var passert en time, men kvarteret seinere svarte Tyskland i regi av Lina Magull.

Lagene måtte ut i ekstraomganger, og da sto Manchester Citys Chloe Kelly fram. Ti minutter etter den siste av to ekstraomganger var ferdig kjempet hun til seg ballen etter et hjørnespark, og kriget ballen i mål.

2-1 var faktum, og Kelly bestemte seg for at hun ikke skulle være noe dårligere enn gutta. Hun kastet av seg drakta og feiret som aldri før. Nå hylles hun i sosiale medier.

- Forbanna legende, er det en som skriver.

- Elsker kvinnefotball. For en ikonisk feiring av Chloe Kelly. Det må ha vært verdt det gule kortet dommeren ga henne, skriver en annen.

Hylles av legende

Da USA vant VM i 1999 mot Kina, ble Brandi Chastain ikonisk. Etter en målløs kamp, både i ordinær tid og ekstraomganger, måtte lagene ut i straffesparkkonkurranse for avgjøre hvem som skulle få med seg den gjeve tittelen.

HYLLER KELLY: Brandi Chastain hyller Chloe Kelly for feiringen. Hun gjorde det samme da USA vant VM i 1999. Foto: Lacy Atkins / AP
HYLLER KELLY: Brandi Chastain hyller Chloe Kelly for feiringen. Hun gjorde det samme da USA vant VM i 1999. Foto: Lacy Atkins / AP Vis mer

Etter fire fulltreffere for USA, og en bom for Kina, kunne Chastain avgjøre det hele. Hun skjøt forbi keeperen og i mål, og rev av seg drakta i seiersrus. Nå hyller hun Kelly på Twitter.

- Jeg ser deg Chloe Kelly, bra gjort. Kos deg med de gratis rundene med øl og middager for resten av ditt liv fra alle i England. Skål!, skriver hun.

«Sweet Caroline»

I et intervju med BBC etter kampen, takket hun alle som kom for å heie dem fram til europamestere.

- Herregud. Se på dem! Det er fantastisk, helt ærlig, tusen takk til hver og en av de som kom hit for å vise oss støtte. Det er uvirkelig.

Mer rakk hun ikke å si, før «Sweet Caroline» begynte å runge over stadion. Det er nemlig blitt Englands andre nasjonalsang etter herrenes EM i fjor. Hun tok en linje i mikrofonen, før hun sluttet seg til resten av laget.

Jimmy Jump er av de som har blitt kjent for å storme banen på diverse fotballkamper og arrangementer. Men det finnes flere! Vis mer

Tidligere har flere engelske klubber spilt sangen etter en seier, før Englands landslag nå benytter seg av låta til amerikanske Neil Diamond.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer