Corona-krise for Sverige:

Krise: - Hardt slag

Først måtte Zlatan Ibrahimović melde forfall til EM, og i går ble det klart at to nye svenske stjerner måtte gjøre det samme.

HARDT SLAG: Dejan Kulusevski blir et stort savn for Sverige. Foto: AFP/Jonathan NackstrandClick to add image caption
HARDT SLAG: Dejan Kulusevski blir et stort savn for Sverige. Foto: AFP/Jonathan NackstrandClick to add image caption Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det er uten tvil et hardt slag for Sverige, sier Serie-A ekspert Even Braastad, om forfallene, til Dagbladet.

Sverige er godt i gang med forberedelsene til EM. Neste mandag venter Spania i deres første kamp i mesterskapet.

Men oppladningen har ikke gått helt svenskenes vei.

I går ble det klart at både Juventus' Dejan Kulusevski, og Bolognas Mattias Svanberg hadde testet positivt for coronaviruset. De to spillerne er nå isolert fra resten av troppen. Fra før har Zlatan Ibrahimovic meldt forfall grunnet skade.

Stort tap

Både Svanberg og Kulusevski har gjort sakene sine bra i Serie A denne sesongen. Strive-kommentator og Serie-A ekspert, Even Braastad, mener at tapet av sistnevnte spesielt, er dårlige nyheter for Sverige.

- Fra før er Zlatan ute, og nå glipper Kulusevski. Kulusevski er, i tillegg til å gjøre grovjobben uten ball, en skapende kraft offensiv, sier Braastad og fortsetter:

- Man så det kanskje oftere i Parma enn man har gjort i Juventus, men få er bedre å ha i laget om planen er å kontre, enn Dejan Kulusevski, forteller han.

TØFT: Zlatan Ibrahimović (39) er tilbake på det svenske landslaget. Men på pressekonferansen mandag 22. mars måtte han ta han pause da han fikk dette spørsmålet. Bilder fra Expressen. Vis mer

Svanberg på sin side er ikke like suveren som fast inventar i den svenske førsteelleveren. Likevel mener Braastad at tapet av 22-åringen kan koste.

- Sentralt har jo Sverige noen alternativer, men med Svanberg ute blir jo bredden og utvalget negativt påvirket. Svanberg kommer fra en veldig positiv sesong i Bologna, hvor han har tatt det steget mange har ventet på, forklarer eksperten.

Han beskriver Svanberg som spillertype, slik:

- En spiller som gjør få feil, som ser en del som andre ikke ser og som er ivrig etter å bidra med dype løp i boks fra sin midtbanerolle.

- Han har blomstret

De to ungguttene har hatt to ulike sesonger i Serie A. Kulusevski har spilt i et Juventus-lag som har variert veldig prestasjonsmessig. Mattias Svanberg har derimot hatt en meget oppløftende sesong for Bologna.

- For Svanberg har det vært et viktig år. Han har blomstret i en litt dypere rolle, fått mer spilletid og vært jevnt god, forteller Braastad.

Kulusevski får ikke de samme lovordene fra eksperten, om sesongen som var.

- Kulusevski har hatt en litt opp-og-ned-sesong. Han kom bra i gang, men hadde en lang periode i vinter og vår hvor han ikke presterte spesielt bra, sier han og avslutter:

- Det har kanskje ikke vært et drømmeår å være unggutt i Juventus, men han har klart å vise en del glimt av det ekstremt spennende potensialet som bor i ham.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer