Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

NM i langrenn Meråker 2019

OL-mesteren fortvilet over formsvikten: - Jeg har prøvd alt

Ragnhild Haga må hvile seg i form. Tror hun.

IKKE I OLYMPISK FORM: Ragnhild Haga har ikke fått det til i år. Nå brenner det et blått lys for VM-deltakelsen hennes. Foto: Bjørn Langsem
IKKE I OLYMPISK FORM: Ragnhild Haga har ikke fått det til i år. Nå brenner det et blått lys for VM-deltakelsen hennes. Foto: Bjørn Langsem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MERÅKER (Dagbladet): Det er bare et knapt år siden Ragnhild Haga vant OL-gull i Pyeongchang.

I dag ble hun nummer åtte på på femtenkilomter med skibytte i NM, 2.07,9 bak vinneren Therese Johaug.

Torsdag ble hun nummer ni på ti-kilometeren i NM, og det er omtrent der hun har ligget gjennom hele sesongen også.

For dårlig form

Nå gjør hun et siste desperat forsøk på å komme i form. Oppskriften er beina høyt på sofaen og en stor dose sjokolade i fanget.

- Formen er for dårlig, og det er kjempekjedelig. Det er en realitet, så det er ikke så da er det ikke noe jeg får gjort noe med, sier Ragnhild Haga, mens hun hutrer seg gjennom et kort intervju i den iskalde NM-vinden i Meråker.

For det var ikke sånn som dette det skulle være for den olympiske mesteren. Ragnhild Haga la om hele treninga før OL-sesongen fordi det gikk for tungt i de foregående sesongene.

Positive trenere

I år har ikke den oppskriften vært god nok, selv om både hun selv og landslagstrenerne har hatt tro på opplegget.

- Jeg har vært realist en stund, men trenerne har vært veldig optimister på mine vegne. Jeg skulle gjerne ønske at de fikk rett, men denne helga her har jeg ikke følt meg bra, så nå skal jeg legge beina høyt, tenke mest på å få overskudd og å komme sterkt tilbake, så får vi se om det er i VM eller seinere, sier Haga.

Sannsynligvis blir hun inkludert i VM-troppen som blir presentert senere lørdag, men per i dag er ikke Ragnhild Haga klar for en eneste distanse i VM.

- VM er ikke det viktigste akkurat nå, det viktigste er å finne tilbake til meg selv og formen min, sier hun.

- Har du gitt opp VM?

- Nei, jeg har ikke gitt helt opp tremila. Men jeg er avhengig av at det løsner. Kroppen min pleier å svare bra på hvile, så nå tror jeg at jeg trenger en litt lenger hvileperiode. Jeg vet at jeg har gjort en veldig bra treningsjobb.

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Kriseløsning

Kvinnenes tremil i VM går ikke av stabelen før lørdag 2. mars, så enn så lenge har Haga god tid til å rekke å komme i form til den distansen.

Spørsmålet er hva hun skal gjøre for å komme seg dit. Haga er nødt til å finne ut hvorfor formsvikten er kommet nå. Først da kan hun ta grep for å komme seg i form til tremila.

Men spørsmålene om hva hun har gjort galt er mange.

- Kanskje jeg har gjort en litt for god treningsjobb? Jeg har kanskje vært litt for ivrig? Jeg får legge beina høyt i en uke eller to. Jeg har prøvd alt annet, så da får vi ta nødløsningen med sofa og sjokolade, sier Haga til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!