Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mari Eide falt kanskje fra OL-plass i sprint:

Oppløst i tårer etter NM-fall: - Jeg tenkte jeg trengte litt flaks i dag

Mari Eide håper på siste OL-sjanse i Planica.

KNUST: Mari Eide fikk trøst av mor etter fallet i kvartfinalen i dag. I forgrunnen går samboer Anders Gløersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KNUST: Mari Eide fikk trøst av mor etter fallet i kvartfinalen i dag. I forgrunnen går samboer Anders Gløersen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR/OSLO (Dagbladet): Det er et skikkelig bikkjeslagsmål blant de norske langrennsdamene om å få gå sprinten i OL.

Der soleklare kandidater som Astrid Uhrenholdt Jacobsen har sagt at hun ikke skal gå den, og Marit Bjørgen teller på knappene om hun vil, er det vidåpent om den fjerde og siste plassen på laget.

Før dagens NM-sprint sto den kampen først og fremst mellom Kathrine Harsem, Anna Svendsen og Mari Eide.

Eide ledet sitt kvartfinaleheat og så ut til å ha full kontroll på semifinaleplassen da hun plutselig falt i en nedoverbakke.

Vet ikke hva som skjedde

Med seg i fallet gikk sannsynligvis OL-plassen, da både Svendsen og Harsem tok seg til finalen.

Eide var utrøstelig i løypa etter fallet, og fikk trøst av både landslagets rekrutt-trener, mor og samboer før hun møtte pressen.

- Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg tror bare skiene kryssa, og så lå jeg plutselig på bakken der. Det skjedde veldig fort, og det var litt frustrerende, sier Eide til Dagbladet.

- Du så sprek ut?

- Jeg har egentlig vært forkjøla hele uka og har ligget på sofaen, så jeg flyter egentlig veldig bra på et overskudd. Prologen var litt trå, men nå hadde jeg veldig gode ski. Jeg skulle spare litt krefter opp den siste bakken så jeg hadde noe å spa på med inn på oppløpet. Nå kom jeg aldri dit ...

- Hva tenker du nå?

- Jeg tenker på hvordan det er mulig å ha så mye uflaks som jeg har hatt i år. Jeg har satsa på klassisk sprint og jeg føler at det bare er en klassisk sprint jeg har fått gjort det jeg skal gjøre, og det var på Beitostølen i november. Etter det har det vært smørebom (I Kuusamo, red.anm) og avlysning av skirennet etter prologen (I Oberstdorf, red.anm.). Det føyer seg inn i rekka over uhell i år.

- Er alt håp om OL-plass ute?

- Det er ikke opp til meg å avgjøre, det er opp til ledelsen. Om de velger å bruke Planica som uttaksrenn, så er det e tlite håp. Men det er ikke opp til meg. Det kan fort hende at Marit eller Kathrine går veldig fort her, og da bruker de ikke sprinten i Planica, sier Eide.

Drar til Dresden

Eide reiste hjem fra Tour de Ski for å forberede seg maksimalt til dagens sprint. Det var i dag hun måtte lykkes om hun skulle ta seg til OL, men i likhet med NM i fjor gikk det ikke.

Da endte hun som hjemmeværende reserve til VM i Lahti, og det kan hun fort ende med å være i OL også.

- Jeg drar jo egentlig til Dresden i morgen og skal gå en skøytesprint der, så det kan jo hende de venter til etter det og ser om jeg viser form der. Det er jævlig frustrerende. Når jeg i tillegg har vært forkjøla nå, så tenkte jeg at i dag trenger jeg litt flaks. Så er det bare uflaks med med forkjølelse og tryning, så det er ... Ja.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!