LEGGER OPP: Bastian Schweinsteiger legger opp. Han har blant annet vunnet Champions League med Bayern Munchen og VM med Tyskland. Foto: Ben Queenborough / BPI / REX / NTB Scanpix
LEGGER OPP: Bastian Schweinsteiger legger opp. Han har blant annet vunnet Champions League med Bayern Munchen og VM med Tyskland. Foto: Ben Queenborough / BPI / REX / NTB Scanpix Vis mer

Schweinsteiger legger opp

Midtbaneveteranen Bastian Schweinsteiger (35), som spilte 121 kamper for Tyskland og vant mesterligaen med Bayern München, avslutter sin aktive fotballkarriere.

Publisert

Det kunngjorde tyskeren selv med en melding i sosiale medier tirsdag ettermiddag.

Schweinsteiger har spilt for Chicago Fire i den nordamerikanske fotballigaen MLS de siste tre årene. Han var også innom Manchester United etter å ha spilt for Bayern München i 13 sesonger fra 2002.

Chicago Fire nådde ikke sluttspillet i MLS, og dermed har Schweinsteiger spilt sin siste fotballkamp.

- Kjære fans. Nå er tiden inne, og jeg avslutter min aktive karriere etter denne sesongen. Jeg ønsker å takke både dere og lagene mine, Bayern, Manchester United, Chicago Fire og det tyske landslaget, skriver 35-åringen i en melding der han også takker familien for støtten.

- Å ta farvel som aktiv spiller vekker nostalgiske følelser i meg, men jeg ser fram til de spennende utfordringene som snart venter meg. Jeg skal holde meg trofast til fotballen, legger han til.

Foruten en fantastisk landslagskarriere, som toppet seg med VM-gullet med Tyskland i 2014, oppnådde Schweinsteiger også stor suksess med Bayern München.

Han vant én mesterligatittel, åtte seriemesterskap og sju cuptrofeer med den sørtyske klubben. Senere ble han FA-cupmester med Manchester United i England.

Schweinsteiger fikk også en rekke individuelle utmerkelser i løpet av karrieren. I 2018 fikk han delstaten Bayerns fortjenstmedalje.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer