I ARTIKKELEN: Svenske Olivia Schough er nevnt i Bilds lettkledde artikkel. Det faller ikke i god jord i den svenske EM-leieren. Foto: NTB Scanpix
I ARTIKKELEN: Svenske Olivia Schough er nevnt i Bilds lettkledde artikkel. Det faller ikke i god jord i den svenske EM-leieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Fotball-EM

Tysk avis listet opp EMs vakreste spillere. Nå raser svenskene

- Sånt skal ikke skje!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Den tyske storavisa Bild har innledningsvis i EM laget en sak der de omtaler jentene de mener er EMs vakreste. Avisa har nesten utelukkende i presentasjonen brukt bikinibilder spillerne selv har lagt ut gjennom bildetjenesten Instagram.

Ingen i den norske EM-troppen er avbildet i artikkelen, men det er derimot to svenske: Olivia Schough og Elin Rubensson. Det settes ikke sånn nevneverdig pris på i den svenske EM-leiren.

Slik slår Bild opp artikkelen. Skjermdump
Slik slår Bild opp artikkelen. Skjermdump Vis mer

- Leit

- Sånt skal ikke skje! Jeg synes det skal være fokus på prestasjon, ikke utseende. At sånt dukker opp, gjør meg frustrert, sier Sverige-spiss Fridolina Rolfö til Expressen.

Selv spiller hun fotball i tyske Bayern München sammen med norske Nora Holstad Berge.

- Jeg leser ikke så mye i tyske medier, men jeg vet at slikt ikke forekommer i Sverige. Og det er jeg kjempeglad for. Det er bare leit å se. Jeg håper at de legger fokus på noe annet fremover, fortsetter Rolfö.

Tap i åpningen

Det var tirsdag at Bild slo saken stort opp, med tittelen «De vakreste sidene av fotball-EM».

Foruten den svenske duoen, er blant andre portugisiske Jessica Silva, spanske Barbara La Torre, tyske Lina Magull og sveitsiske Meriame Terchoun.

Sverige åpnet EM med å spille uavgjort mot seks ganger regjerende mester Tyskland. Norge åpnet søndag med et surt tap mot Nederland. Torsdag møter de Belgia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer