<strong>BRUTALT ÆRLIG:</strong> Skuespiller Liam Neeson (66) angrer dypt på måten han håndterte situasjonen hvor en som sto ham nær ble voldtatt. Foto: NTB Scanpix
BRUTALT ÆRLIG: Skuespiller Liam Neeson (66) angrer dypt på måten han håndterte situasjonen hvor en som sto ham nær ble voldtatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Liam Neeson:

- Håpet at en «mørkhudet jævel» skulle komme, slik at jeg kunne drepe ham

Liam Neeson med sjokkuttalelser om egne rasistiske holdninger i fortida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var grusomt, helt grusomt, når jeg tenker tilbake på det, at jeg gjorde det. Jeg har aldri innrømmet det, og nå sier jeg det til en journalist. Gud forby.

I et særdeles oppsiktsvekkende intervju med Independent forteller Liam Neeson (66) om en alvorlig episode fra sin egen fortid. Uten å ville identifisere vedkommende, forklarer den irske skuespilleren at en person nær ham ble voldtatt for mange år tilbake.

Hendelsen skulle utløse et sterkt raseri hos Neeson, som reagerte med å gå rundt i gatene med en batong, for å finne en «mørkhudet jævel» å drepe.

- Hun (voldtektsofferet, journ.anm.) håndterte situasjonen på ekstraordinært vis. Min umiddelbare reaksjon var å spørre om hun visste hvem det var. Det gjorde hun ikke. Hva slags hudfarge hadde vedkommende? Hun sa det var en mørkhudet, sier han til avisa.

- Skammer meg

Det er i forbindelse med presselanseringa for filmen «Cold Pursuit» at skuespilleren forteller om den brutale reaksjonen.

I ovennevnte film blir sønnen til 66-åringens karakter, Nels Coxman, drept på ordre fra en narkobaron. Drevet av raseri og hevnlyst setter Coxman ut for å knuse kartellet - en mann av gangen, skriver Filmweb. Filmen er for øvrig en remake av Hans Petter Molands «Kraftidioten», hvor nordmannen står som regissør også i «Cold Pursuit».

<strong>PÅ HEVNTOKT:</strong> Liam Neeson spiller karakteren Nels Coxman i den kommende filmen «Cold Pursuit», som for øvrig er en remake av norske Hans Petter Molands film «Kraftidioten». Her sammen med skuespillerkollega Laura Dern. Foto: NTB Scanpix
PÅ HEVNTOKT: Liam Neeson spiller karakteren Nels Coxman i den kommende filmen «Cold Pursuit», som for øvrig er en remake av norske Hans Petter Molands film «Kraftidioten». Her sammen med skuespillerkollega Laura Dern. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skuespilleren understreker at han i dag kjenner en «dyp skam» over sin egen «forferdelige» oppførsel.

- Jeg gikk opp og ned i gatene med en batong, og håpet på at noen ville tilnærme seg meg. Jeg skammer meg over å si dette, men jeg gjorde det kanskje i ei uke, og håpet at en «mørkhudet jævel» skulle komme ut av puben og yppe til bråk, skjønner du? Slik at jeg på den måten kunne ... Drepe ham.

- Hva i helvete?

Neeson erkjenner at det skulle gå ei uke eller halvannen før han kom ut av tåka og innså sin egen forkastelige oppførsel. 66-åringen forklarer at han kan ha forståelse for ønsket om hevn, men at det å utføre voldelige angrep aldri er løsningen.

- Jeg lærte leksa mi da jeg omsider tenkte: «Hva i helvete holder du på med?» Skjønner du?.

Neeson regnes som en av Hollywoods største skuespillere, og er spesielt kjent for sin rolle i «Taken»-filmene. 66-åringen har også vært involvert i en rekke andre storfilmer, deriblant «Schindlers liste», «Love Actually» og «Star Wars» - for å nevne noen.

Mistet kona

Selv om Neeson har hatt stor sukess karrieremessig, har han i løpet av åra vært åpen om flere episoder rent privat som har vært nær å ta knekken på ham.

Våren 2009 opplevde Neeson (66) sitt livs mareritt da han mistet kona Natasha Richardson etter en ulykke i skibakken. Hun ble 45 år.

I 2014 åpnet skuespilleren opp om den skjebnesvangre dagen han måtte ta en avgjørelse om å koble Richardson fra maskinene som holdt henne kunstig i live.

Saken fortsetter under:

<strong>MISTET KONA:</strong> Natasha Richardson og Liam Neeson giftet seg i 1994. Som ektepar fikk de 15 år sammen og to barn, før Richardson døde i 2009. Foto: NTB Scanpix
MISTET KONA: Natasha Richardson og Liam Neeson giftet seg i 1994. Som ektepar fikk de 15 år sammen og to barn, før Richardson døde i 2009. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun lå i respirator ... Jeg gikk inn til henne og fortalte at jeg elsket henne. Jeg sa: «Kjære, jeg elsker deg, men du kommer ikke til å overleve dette, du har slått hodet ditt. Jeg skal ta deg med hjem til New York», sa han i et intervju med «60 Minutes», som Daily Mail publiserte en videosnutt fra.

- Hun er borte

Paret giftet seg i 1994, hvor de også fikk to sønner ved navn Micheál (23) og Daniel (22), som var henholdsvis 16 og 14 år da deres mor gikk bort.

- I perioder kan jeg høre døra i boligen vår i New York gå opp, og hver gang jeg hører den lyden venter jeg å høre henne, fortsatte Neeson.

Paret hadde også inngått en pakt om at dersom én av dem ble alvorlig hjerneskadet, skulle den andre koble fra maskinene som holdt en i live.

- Det var min umiddelbare tanke da jeg så henne. Jeg tenkte bare: «Ok, disse rørene må bort. Hun er borte».

I etterkant har «Taken»-stjerna flere ganger åpnet oppom den vonde tida, og har blant annet avslørt at det førte til at han begynte å drikke for å dempe sorgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer