Albert II av Belgia:

Hevder tidligere belgisk konge er faren hennes. Nå må han avgi farskapstest

Har nektet for farskap i 19 år.

FIKK VILJA SI: Delphine Boël har i flere år kjempet for å finne ut hvem som er hennes biologiske far. Nå er den tidligere belgiske kongen, Albert II, nødt til å avgi farskapstest innen tre måneder. Foto: NTB scanpix
FIKK VILJA SI: Delphine Boël har i flere år kjempet for å finne ut hvem som er hennes biologiske far. Nå er den tidligere belgiske kongen, Albert II, nødt til å avgi farskapstest innen tre måneder. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den belgiske kunstneren Delphine Boël (50) har i mange år hevdet at belgiernes forrige konge, Albert II (84), som abdiserte i 2013, er faren hennes.

Saken ble først kjent i 1999 gjennom en biografi om belgiernes italienskfødte dronning Paola, skrevet av Mario Danneels, ifølge Express.co.uk.

Det ble da hevdet at hennes mor, baronesse Sybille de Selys Longchamps (77), i flere år hadde en affære med den tidligere kongen på 60-tallet. Boëls mor var for øvrig gift med Jacques Boël da Delphine ble født, men de skilte seinere lag.

I fjor fastslo en domstol i Brussel at Jacques Boël er Delphines juridiske far, mens DNA-bevis viste at han ikke er den biologiske faren hennes. Selv om de ikke har en biologisk tilknytning, har han imidlertid hele livet hennes opptrådt som en farsfigur.

Det ble dermed bestemt at det ikke var nødvendig å utforske nærmere om den tidligere kongen er Delphines egentlige far.

Hun ga seg ikke, og domstolen har nå styrt i hennes favør, og sier nå at Jacques Boël verken er hennes juridiske eller biologiske far, skriver nettstedet.

Den tidligere kongen er dermed nødt til å avgi farskapstest innen tre måneder er gått, eller risikere å bli antatt til være far til den 50 år gamle kunstneren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer