<strong>FIKK VILJA SI:</strong> Delphine Boël har i flere år kjempet for å finne ut hvem som er hennes biologiske far. Nå er den tidligere belgiske kongen, Albert II, nødt til å avgi farskapstest innen tre måneder. Foto: NTB scanpix
FIKK VILJA SI: Delphine Boël har i flere år kjempet for å finne ut hvem som er hennes biologiske far. Nå er den tidligere belgiske kongen, Albert II, nødt til å avgi farskapstest innen tre måneder. Foto: NTB scanpix Vis mer

Albert II av Belgia:

Hevder tidligere belgisk konge er faren hennes. Nå må han avgi farskapstest

Har nektet for farskap i 19 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den belgiske kunstneren Delphine Boël (50) har i mange år hevdet at belgiernes forrige konge, Albert II (84), som abdiserte i 2013, er faren hennes.

Saken ble først kjent i 1999 gjennom en biografi om belgiernes italienskfødte dronning Paola, skrevet av Mario Danneels, ifølge Express.co.uk.

Det ble da hevdet at hennes mor, baronesse Sybille de Selys Longchamps (77), i flere år hadde en affære med den tidligere kongen på 60-tallet. Boëls mor var for øvrig gift med Jacques Boël da Delphine ble født, men de skilte seinere lag.

<strong>MORA:</strong> Baronesse Sybille de Selys Longchamps og kong Albert II skal ha hatt en affære på 60-tallet. Hun er mora til Delphine Boël. Foto: NTB scanpix
MORA: Baronesse Sybille de Selys Longchamps og kong Albert II skal ha hatt en affære på 60-tallet. Hun er mora til Delphine Boël. Foto: NTB scanpix Vis mer

I fjor fastslo en domstol i Brussel at Jacques Boël er Delphines juridiske far, mens DNA-bevis viste at han ikke er den biologiske faren hennes. Selv om de ikke har en biologisk tilknytning, har han imidlertid hele livet hennes opptrådt som en farsfigur.

Det ble dermed bestemt at det ikke var nødvendig å utforske nærmere om den tidligere kongen er Delphines egentlige far.

Hun ga seg ikke, og domstolen har nå styrt i hennes favør, og sier nå at Jacques Boël verken er hennes juridiske eller biologiske far, skriver nettstedet.

Den tidligere kongen er dermed nødt til å avgi farskapstest innen tre måneder er gått, eller risikere å bli antatt til være far til den 50 år gamle kunstneren.

<strong>GIFT I 59 ÅR:</strong> Kong Albert II og italienske dronning Paola har vært gift siden 1959. Foto: NTB scanpix
GIFT I 59 ÅR: Kong Albert II og italienske dronning Paola har vært gift siden 1959. Foto: NTB scanpix Vis mer

Vil klage

En oppdagelse i Boëls favør vil føre til at monarkens arv vil bli splittet mellom henne og de tre barna han har med dronning Paola (81), nåværende kong Philippe, prinsesse Astrid og prins Laurent.

Boëls advokat, Marc Uyttendaele, uttaler til The Guardian at 50-åringen er lettet over det nye steget i saken, fordi hun i flere år har vært såret over Alberts avvisning.

Alain Berenboom, en talsmann for den tidligere kongen, sier imidlertid at hans klient har tatt juridisk rådgivning som det neste trinnet og ser etter eventuelle muligheter for klage.

Kong Albert II har nektet faderskapskravet siden det først ble offentliggjort for 19 år siden, skriver The Guardian.

I 2013 stevnet Boël Alberts barn, nåværende kong Philippe og hans søster, prinsesse Astrid, for retten for at de skulle avgi DNA.

Hun trakk imidlertid tilbake stevningene mot de hun mener er sine halvsøsken, både fordi Philippe nå er statsoverhode med full immunitet, men mest fordi Albert ikke lenger nyter immuniteten han hadde som monark.

<strong>ABDISERTE FRIVILLIG:</strong> Det var under Belgias nasjonaldag i 2013, den 21. juli, at kong Albert II abdiserte, og sønnen, nåværende kong Philippe tok over tronen. Foto: NTB scanpix
ABDISERTE FRIVILLIG: Det var under Belgias nasjonaldag i 2013, den 21. juli, at kong Albert II abdiserte, og sønnen, nåværende kong Philippe tok over tronen. Foto: NTB scanpix Vis mer

Sa fra seg tronen

Det var også i 2013 at den 84 år gamle kongen valgte å abdisere, og sa fra seg tronen til sin sønn, nåværende kong Philippe. Årsaken var at helsa hans ikke lenger er god nok til å oppfylle sine kongelige plikter.

- Det er tid for å sende fakkelen videre til neste generasjon, uttalte kong Albert i talen, og understreket at sønnen var «godt forberedt» til rollen som hans etterfølger, ifølge BBC News.

Han gikk av på Belgias nasjonaldag, 21. juli 2013. Kong Albert II var den første som valgte å abdisere frivillig i landets historie.

84-åringen var den sjette kongen i Belgias monarki, og han avla sin kongelige ed 9. august 1993, etter at hans barnløse bror Baudouin døde.

Han var konge i litt under 20 år da han valgte å gå av.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer