Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Avengers: Inifinity War»

Ga skuespillerne falske scener for å ikke avsløre handlingen

Ekstremt hemmelighold rundt storfilmen.

NY FILM: Brødrene Anthony og Joe Russo er regissørene bak «Avengers: Infinity War». Reporter: Kjersti Flaa Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer

LOS ANGELES (Dagbladet): Det er gått ti år siden den første filmen fra Marvel-universet om «Iron Man» ble foreviget på kinolerretet. Med 18 filmer, og en rekke kinosuksesser senere, settes det nå punktum for hele universet med , som hadde premiere onsdag.

Her møtes om lag 20 superhelter for å kjempe mot ondskapen selv, nemlig Thanos (Josh Brolin), universets største trussel noen sinne.

Men noe mer enn det fikk ikke nysgjerrige fans vite. Filmskaperne bak Disneys storfilm klarte nemlig å holde det meste hemmelig fram til premieren, og ikke en gang skuespillerne har fått lese hele manus.

–Det har vært utrolig viktig for oss å holde handlingen hemmelig, sier regissør Joe Russo, som sammen med sin bror Anthony har fått det gjeve oppdraget å regissere filmen.

Uvanlig strategi

Eller filmene, rettere sagt. Andre del, som enda ikke har fått noe navn, kommer nemlig på kino i 2019.

–Vi kan nok telle på to hender hvor mange som har sett den ferdige versjonen per i dag, sier Anthony når Dagbladet møter ham noen dager før verdenspremieren i Los Angeles sammen med et raust knippe av skuespillerne fra filmen.

At ikke en gang presse får se filmen før premieredatoen er høyst uvanlig, og det har ikke har vært tradisjon med tidligere Marvel-filmer, heller ikke de to siste, «Black Panther» eller «Thor: Ragnarok.» Håndteringen og hemmelighetsholdingen minner mer om Lucasfilm og deres markedsføringsstrategi av «Star Wars».

REGISSØR-BRØDRE: Anthony og Joe Russo står bak «Avengers: Inifinity War». Fram til premieren har de bedrevet hemmelighetskremmeri på avansert nivå. Foto: NTB scanpix
REGISSØR-BRØDRE: Anthony og Joe Russo står bak «Avengers: Inifinity War». Fram til premieren har de bedrevet hemmelighetskremmeri på avansert nivå. Foto: NTB scanpix Vis mer

Likevel har Russo-brødrene allerede vært på en verdensturné med «Infinity War», eller retter sagt med klipp fra filmen. For noe mer har de ikke villet vise fansen. Og de sørget selvfølgelig for at de nøye utvalgte klippene ikke inneholdt noen spoilere.

–Du må huske at det utrolig mange mennesker involvert i dette. Det ligger ti år med lidenskap bak denne filmen. Veldig mange har investert tid og følelser i dette universet, og nå er vi kommet til slutten. Den store avslutningen. Og vi vil ikke ødelegge opplevelsen for fansen. Derfor gikk broren min og jeg veldig langt for å beskytte handlingen og hemmelighetene, sier Anthony.

–Vi ga ikke skuespillerne hele manuset. De fikk falske scener slik at ingen visste den ekte historien.

–Så de vet ikke om de en gang er med i filmen?

–Ha, ha, nei.

Større enn noensinne

Skuespillerne i «Avengers: Infinity War» har tilsammen vunnet 16 Oscar og har 22 nominasjoner, noe presidenten for Marvel Studios, Kevin Feige ved flere anledninger har vektlagt. For tross i at dette er en fantasiverden så skal karakterene være troverdige.

Tidligere i år slo «Black Panther» alle tidligere superhelt-rekorder på kino, men en svimlende inntjening på 202 millioner dollar, altså nærmere 1,6 milliarder kroner første helgen i USA. I dag har den håvet inn over ti milliarder kroner på verdensbasis. Dermed kan man gjette seg til at budsjettet på rundt 300 millioner dollar, som de to filmene har kostet å produsere, lett kan gå i pluss.

–Vi har vært på turné med disse filmene siden vi gjorde vår første film «Captain America: Winter Soldier» (2014) og jeg tror vi trygt kan si at intensiteten, og nivået på denne, er større enn vi har sett tidligere, sier Joe.

Men til alle Marvel-fans kan Russo-brødrene betrygge at selv om dette er det siste kapittelet fra Avengers, så betyr det ikke at de tar helt farvel med superheltene.

–Det kommer alltid til å være nye begynnelser. Det kommer til å være nye bøker, men denne boken trenger og avsluttes. Ting har ikke noe verdi dersom de ikke har en slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media