Ted Bundy: «Falling for a Killer»:

Seriemorderens eks bryter tausheten

Ted Bundys ekskjæreste, Elizabeth Kloepfer, åpner opp om forholdet til seriemorderen i ny dokumentarserie.

SJARMØR: Det var mange som tvilte på at Ted Bundy kunne stå bak de grusomme drapene han var mistenkt for, fordi han ikke så ut som en typisk seriemorder. Her under en rettsak i 1978. Foto: AP
SJARMØR: Det var mange som tvilte på at Ted Bundy kunne stå bak de grusomme drapene han var mistenkt for, fordi han ikke så ut som en typisk seriemorder. Her under en rettsak i 1978. Foto: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Historien om Ted Bundy, seriemorderen som herjet på 70-tallet, har blitt kjent for mange etter Netflix slapp både dokumentaren «Conversations with a Killer: The Ted Bundy Tapes», og spillefilmen «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile», med Zac Efron i hovedrollen, tidligere i år.

Spillefilmen er basert på boka til Bundys ekskjæreste Elizabeth Kloepfer, som kom ut i 1981 ved navn «The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy».

I boka, som hun skrev under forfatternavnet Elizabeth Kendall, forteller hun at hun tipset politiet om sin egen kjæreste som en mulig mistenkt, etter at flere unge kvinner hadde forsvunnet på mystisk vis på 70-tallet.

Siden har ikke Kloepfer uttalt seg ytterligere. Før nå.

Stille i nesten 40 år

I en ny dokumentarserie laget av Amazon Prime Video, som tar for seg historien fra kvinnenes perspektiv, har hun nå latt seg intervjue for første gang på nesten 40 år, skriver The Independent.

Hennes datter, Molly, som var smårolling da moren ble sammen med Bundy og som delvis ble oppdratt av han, har også latt seg intervjue.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer