«Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile»:

Oppdager at eksen er seriemorder

Slik fant den ekte Elizabeth Kloepfler ut sannheten om ekskjæresten Ted Bundy.

TED BUNDY: Spillefilmen om massemorderen får kritikk for å seksualisere hovedpersonen som spilles av Zac Efron. Video: Voltage. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Fredag kom filmen om seriemorderen Ted Bundy med Zac Efron i hovedrollen, «Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile», ut på Netflix. Filmen er basert på tiden han var i et forhold med alenemoren Elizabeth Kloepfler, som han møtte i 1969.

Kloepfler begynte å date Bundy etter at de møttes på bar, og hun tror hun har funnet en perfekt farsfigur for sin datter. Forholdet varte i omtrent fem år. Men i 1974 går politiet ut med etterlysning etter flere brutale drap. De leter etter en velkledd, kjekk mann ved navnet Ted, som kjører en Volkswagen Beetle. Dette får Kloepfler til å mistenke om det kan være hennes ekskjæreste.

Manuset til filmen er basert på Elizabeth Kloepflers bok fra 1981, kalt «The Phantom Prince: My Life with Ted Bundy», og er skrevet av Michael Werwie med hennes tillatelse. Likevel er det deler av hennes versjon av historien som ikke fikk plass i filmen.

Mistenkelige funn

I boka skriver Kloepfler at hun opplevde flere mistenkelige ting ved Bundy i løpet av forholdet, som hun skal ha meldt ifra om til politiet. Blant annet skal hun ha funnet en øks i bilen hans, men det forklarte Bundy var fordi han skulle hjelpe foreldrene sine med å hogge ned et tre. I bilen fant hun også flere kvitteringer på bensin, noe som fikk hun til å lure på om han hadde vært på lange bilturer uten at hun visste om det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer