Anmeldelse: Jon Fredrik Baksaas - «Min historie om Telenor»

-Vet å sole seg i glansen av mektige menn

Interessant om globalisering på dårlig norsk.

TELENOR: 1.november 1994 ble det statlige Televerket til Televerket AS. På samme dag ble 40 år gamle Jon Fredrik Baksaas ansatt som finans- og økonomidirektør. Året etter var navnet skiftet til Telenor, og i 2000 gikk selskapet på børs. To år senere rykket Baksaas opp til konsernsjef, en stilling han skulle ha i hele 13 år. Foto: Øistein Norum Monsen
TELENOR: 1.november 1994 ble det statlige Televerket til Televerket AS. På samme dag ble 40 år gamle Jon Fredrik Baksaas ansatt som finans- og økonomidirektør. Året etter var navnet skiftet til Telenor, og i 2000 gikk selskapet på børs. To år senere rykket Baksaas opp til konsernsjef, en stilling han skulle ha i hele 13 år. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Det er snart fire år siden Jon Fredrik Baksaas gikk av som konsernsjef i Telenor. Ved siden av sine mange verv i næringslivet og den globale mobilorganisasjonen GSM Association, har han brukt tiden til å se tilbake på sin karriere. Resultatet er blitt den interessante, men omstendelige boka «Min historie om Telenor».

Fremskritt og frihet

Som seg hør og bør for en erfaren bransjemann avslutter han med et kapittel om fremtiden. Selv om han diskuterer overgangen til 5G, tar han ikke opp handelskrigen mellom Vesten og Kina. Han kommenterer heller ikke anklagene om spionasje og etterretning mot det kinesiske selskapet Huawai. Ikke en eneste gang nevner han mobilen i lys av overvåkning og kontroll av verdens innbyggere. For Baksaas er den kun et tegn på fremskritt og frihet.

I stedet er han raus med å fortelle anekdoter fra studietiden ved Handelshøyskolen og sine sommerferier på Svalbard og i USA. Men den interessante delen av hans historie begynner 1. november 1994. Samme dag som daværende Televerket ble aksjeselskap, ble Baksaas ansatt som økonomi- og finansdirektør. Under ledelse av den tidligere byråkraten Tormod Hermansen, forvandlet selskapet seg fra en forvaltningsbedrift til en statseid aktør i et internasjonalt marked.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer