Trump ut mot Biden:

- Aldri blitt så ydmyket

Han har bedt Joe Biden om å gå som følge av Afghanistan-kaoset. Nå retter Donald Trump igjen kraftig skyts mot sin etterfølger.

IKKE IMPONERT: USAs tidligere president Donald Trump er mildt sagt ikke imponert over kaoset som har oppstått i Afghanistan. Trump bebreider Joe Biden. Foto: AFP / NTB
IKKE IMPONERT: USAs tidligere president Donald Trump er mildt sagt ikke imponert over kaoset som har oppstått i Afghanistan. Trump bebreider Joe Biden. Foto: AFP / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et intervju med konservative Fox News og programlederen Sean Hannity langer USAs forhenværende president Donald Trump ut mot USAs nåværende president Joe Biden.

Han mener scenene som utspiller seg i Afghanistan, og i særdeleshet Kabul, hvor vestlige land kapper om å evakuere diplomater og stedlige ansatte i trygghet i et maktvakuum, er en kolossal ydmykelse for USA.

- Det er en forferdelig tid for landet vårt. Jeg tror landet vårt aldri har blitt så ydmyket. Jeg vet ikke hva du skal kalle det - et militært nederlag eller et psykologisk nederlag, sier Trump.

Langer ut

Den tidligere presidenten mener ydmykelsen er uten sidestykke, og at den overgår selv den kaotiske amerikanske uttrekningen fra Vietnam og Saigon i 1975 og den amerikanske gisselkrisa i Iran 1979.

- Det har aldri skjedd noe liknende det som skjer der nå, sier Trump.

Han peker særlig på bildene av afghanere som klamret seg til et enormt militært lastefly idet flyet forsøkte å ta av. I kaoset som oppsto på flyplassen er det blitt meldt om dødsfall, ifølge Al Jazeera.

- Jeg så på det store monsterlasteflyet og folka som forsøkte å klamre seg til siden av flyet og komme seg ut av Afghanistan av frykt. Det overgår helikoptrene i Vietnam. Det er ikke engang sammenliknbart. Dette har vært den mest ydmykende perioden jeg noensinne har sett, sier Trump.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer