Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Rettssaken mot Eirik Jensen og Gjermund Cappelen

Derfor tok Cappelens mor Jensen i hånda og takket ham

Hasjbaronens mor sier at «dette er en tragedie for alle involverte».

TILTALT: Gjermund Cappelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TILTALT: Gjermund Cappelen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Både Cappelens mor og Cappelens tidligere samboer ga i går sin sine forklaringer for Oslo Tingrett.

De velger å snakke anonymt med Dagbladet etter vitneforklaringene, men ønsker ikke å bli fotografert.

- Hva var det som var viktig for dere å få fram i retten?

- Det som er konkret. Det er ingen vits å diskriminere verken Jensen eller Cappelen noe mer. Det er det som er poenget, sier Cappelens mor til Dagbladet.

Tok Jensen i hånda

Etter å ha forklart seg, gikk Cappelens mor bort til Jensen og tok ham i hånda. Hun ville takke ham for det eks-politimannen hadde gjort for sønnen når det gjaldt å få ham nykter.

I vitnemålet sitt fortalte mora at hun var kjent med at Cappelen kjente en politimann ved navn Eirik Jensen, og blant annet at han hjalp Cappelen med en avrusning på 1990-tallet.

Hun sa også at Jensen ringte henne i etterkant av avrusningen, og sa at han skulle passe på at Cappelen ikke skulle begynne med narkotika igjen.

- Det var en hyggelig samtale som gjorde meg glad, sa mora i retten.

- Får ta det som det kommer

Ekssamboeren til Cappelen, som møtte Cappelen i 1986, og fikk barn med ham i 1988, sier til Dagbladet at det viktigste for henne er å kunne legge denne saken bak seg snart.

- Vi vil bli ferdig med dette, sier ekssamboeren.

- Har dere noen tanker om hva dere håper utfallet av saken blir?

- Nei. Vi vil bare bli ferdige, og disse gutta får ta det som kommer.

I sitt vitnemål for retten fortalte ekssamboeren at hun og Cappelen beholdt vennskapet etter at de flyttet fra hverandre i 1989, hovedsakelig av hensyn til deres felles sønn. Hun sa at hun opplevde at Cappelen anså henne som en av hans få nære venner, og en som han kunne snakke fortrolig med.

- Møtte Jensen

I retten fortalte hun videre at hun kjente til at Cappelen hadde kontakt med Eirik Jensen, og at hun har møtt ham ved noen anledninger på 1990-tallet.

SPANET PÅ:  Politiet spanet på Cappelen etter at de hadde gjort innbrudd i hasjlageret hans. Det førte dem til en Kiwi-butikk på Grønland, og politimann Eirik Jensen. Her er videoen fra spaneren. Video. Politiet Vis mer

- Jeg vet at de ble gode venner. Han var en støttespiller for meg og familien når Gjermund var narkoman, sa hun i retten.

Hun fortalte også at hun har sittet i bil med Cappelen mens han har snakket med Jensen, og at hun av og til stusset over det såkalte blomsterspråket, men at Cappelen i ettertid har fortalt henne hva samtalene handlet om.

- Han har gitt uttrykk for at Eirik har beskyttet ham når det gjadt innførsel av hasj, sa hun i retten.

- Jeg skjønte jo hva det betød; at Eirik visste hva Gjermund drev med. At han solgte hasj, fortsatte hun.

- Umenneskelig

Til Dagbladet sier Cappelens mor at de «ikke ønsker å tilføye denne saken noe mer drama nå».

- Dette er en tragedie fra ende til annen for alle de som er involvert, og for alle pårørende, som soner i det offentlige rom. For det er like ille som å sone inne i et fengsel, sier hun.

Hun får støtte av Cappelens ekssamboeren, som sier hun ser fram til at saken skal bli ferdig.

- Det er helt umenneskelig. Alle aviser er fulle av dette hele tiden, alle snakker om det hele tiden, så du slipper ikke unna, sier hun.

Sønnen soner

Sønnen (29) hun har med Cappelen har tidligere vitnet i rettssaken. Han ble pågrepet rett før jul 2013, da han ifølge politiet skulle reise til Amsterdam med over tre millioner kroner i bagasjen. 29-åringen ble i fjor dømt til 18 måneder fengsel for heleri.

ÅPNET SEG: Korrupsjonssiktede Eirik Jensen fortalte om den siste tiden i retten i et lengre intervju med Anne Grosvold, i frobindelse med «Krimfestivalen» i Oslo, torsdag kveld. Video: NTB/Scanpix Vis mer

- Sønnen min har blitt dratt så til de grader inn i dette, og jeg har et voldsomt raseri overfor Gjermund på grunn av det, sier ekssamboeren.

Cappelens mor tillføyer:

- Ja, det er noe av det såreste ved det hele, at barnebarnet mitt ble blandet inn.

- Absurd bransje

Hun legger ikke skjul på at hun er glad i sønnen sin, og sier at han er i utgangspunktet en veldig flott gutt, som endte på feil sted.

- Det er en absurd bransje. I narkotikabransjen er alt mulig, og det som er unormalt for oss normale - er normalt der, sier moren.

- Grensene for hva som er lov og ikke lov er så utflytende, tilføyer ekssamboeren.