Føler seg presset av besøkende

Kaféeier i Lofoten, Ole Kristian Fjelltun-Larsen, ønsker å få på plass et forbud mot camping i nord, og varsler at «dette ikke er sommeren å campe utendørs».

LOFOTVÆRING: Ole Kristian Fjelltun-Larsen er født og oppvokst i Nordland. Nå driver han sin egen kafé, og har en lidenskap for surfing. Her fra Unstad i 2018. Foto: AFP PHOTO / Olivier MORIN
LOFOTVÆRING: Ole Kristian Fjelltun-Larsen er født og oppvokst i Nordland. Nå driver han sin egen kafé, og har en lidenskap for surfing. Her fra Unstad i 2018. Foto: AFP PHOTO / Olivier MORIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt utenlandsreiser som ikke er helt nødvendige på grunn av coronapandemien på ubestemt tid. Dermed øker interessen for innlandsferie i Norge.

Ole Kristian Fjelltun-Larsen (36), innbygger fra Haukland i Lofoten, driver kafé ved den populære Hauklandstranda. Han er bekymret for sommeren.

- Med tanke på hvordan de mest populære områdene har blitt behandlet tidligere, så ser jeg ikke for meg hvordan det skal gå - med tanke på smitte, sier Fjelltun-Larsen til Dagbladet.

Forbud mot fricamping

Saken ble først omtalt i Lofot-Tidende. Hauklandstranda er en populær destinasjon blant turister. Det er fritt fram å overnatte i telt eller bobil i området, og derfor er det ofte hundrevis av turister å se i sommermånedene.

Fjelltun-Larsen ønsker derfor tydeligere retningslinjer for fricamping i egenorganiserte områder, før sommeren starter for fullt.

- Jeg mener at fricamping bør begrenses i visse områder for å bli mer bærekraftig. Enorme mengder med mennesker bruker egenorganiserte campingområder, og det går kraftig utover de mest populære plassene her i nord, og utover lokalbefolkninga. Det er ikke så fristende for dem å gå gjennom en teltjungel med 60 telt pluss bobiler for å komme til de fineste strendene, sier Fjelltun-Larsen, og fortsetter:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer