Her blir mannen forsøkt stoppet

Se de dramatiske bildene fra åstedet.

BISLETT: Oslopolitiet har bekreftet at de har avfyrt skudd på Bislett. Ifølge Nettavisen er en mann skutt av politiet. Video: Tips Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vitner beskriver dramatiske og traumatiske opplevelser etter at en mann ble påkjørt og skutt av politiet i Thereses gate på Bislett tirsdag.

En video Dagbladet har fått tilgang til viser at mannen går rundt med en stor kniv i nærheten av en politibil i området. Videoen viser deretter at mannen blir påkjørt to ganger av politibilen, til slutt inn mot en butikkvegg.

På videoen går mannen tilsynelatende til angrep mot politiet på passasjersida etter å ha blitt påkjørt. Ifølge politiet prøvde mannen å komme inn i politibilen og angripe politiet. I sekundene som følger avfyres totalt seks skudd.

Like før klokka 11 bekrefter politiet til NRK at den skutte mannen døde som følge av skadene.

Politiet bekrefter at en av politibetjentene ble skadd under den dramatiske hendelsen. Det opplyses samtidig at det søkes etter flere mulig skadde eller truende personer ved Bislett, men at det per nå ikke er noe som tilsier at det er snakk om flere gjerningspersoner.

Politiet bevæpner seg

Det er nå to skadde. En politimann og en antatt gjerningsmann. Ingen andre er bekreftet skadd.

Etter hendelsen i Oslo i dag, har Politidirektoratet beordret midlertidig bevæpning av politiet over hele landet, det skriver politiet i en pressemelding.

Politiet har foreløpig ingen indikasjoner på at det er endring i trusselnivået.

- Politidirektoratets rolle er å vurdere og iverksette tiltak som sikrer en god beredskap og håndtering i hele landet. Samtlige av landets politidistrikter er varslet om situasjonen, og er midlertidig bevæpnet for å øke politiets beredskap og innsatsevne, sier politidirektør Benedicte Bjørnland i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer