NB! STERKE BILDER: Denne overvåkningsvideoen viser øyeblikket der politiet skyter og dreper Khuram Butt, Rachid Redouane, og Youssef Zaghba. Video: CNN / Dagbladet Vis mer Vis mer

Terrorangrepet i London:

Her blir terroristene skutt og drept av politiet

Dramatisk video viser øyeblikket de tre London-terroristene blir skutt og drept av politiet. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 22.08 lørdag kveld fikk politiet melding om at en hvit varebil hadde meid inn i en folkemengde på London Bridge. I de grufulle minuttene som fulgte gikk tre gjerningsmenn til angrep på folk i området med kniver og macheter.

Åtte personer er bekreftet drept i angrepet, mens 48 ble skadd. De tallene kunne vært høyere, hadde det ikke vært for innsatsen til Londons bevæpnede politi.

For klokka 22.16, under åtte minutter etter at politiet fikk den første meldingen om hendelsene på London Bridge, var de tre gjerningsmennene bekreftet skutt og drept utenfor Wheatsheaf Pub ved Borough Market.

Nå har en dramatisk overvåkningsvideo av politiaksjonen dukket opp. Videoen, som du kan se øverst i saken, viser øyeblikket da bevæpnet politi skyter og dreper de tre terroristene åtte minutter etter at terroralarmen gikk.

Terroristene er navngitt

I DOKUMENTAR: Den ene London-terroristen som ble skutt og drept av politiet etter angrepene i London 3. juni, Khuram Shazad Butt, var med i Channel 4-dokumentaren «The Jihadis Next Door», som kom ut i fjor. Se klipp fra den her. Video: Channel 4/ AP DV / NTB Scanpix Vis mer

De tre antatte terroristene er siden navngitt av politiet som Khuram Shazad Butt (27), Rachid Redouane (30) og Youssef Zaghba (22). Familien til alle tre angriperne har fordømt handlingene.

30 år gamle Rachid var angivelig marokkansk og libysk statsborger. Han skal ha vært ukjent for politiet før angrepet.

Khuram Butt var en kjenning av britisk etterretning, selv om de ikke hadde noen bevis for at han skulle ha planlagt noe angrep. 27-åringen var med i dokumentaren «The Jihadist Next Door», som ble sendt på Channel 4. Dokumentaren handler om økningen av ekstrem islamisme i London.

Han skal ha blitt radikalisert i 2013 da han begynte å gå til en konservativ moské i Øst-London.

Butt skal også ha vært tilhenger av den forbudte islamistgruppen al-Muhajiroun, som senest forrige måned forsøkte å overtale folk i London om å ikke ta del i det britiske valget, skriver The Guardian.

Overvåket i Italia

22 år gamle Zaghba skal ikke ha vært i søkelyset til britisk politi eller etterretning i forkant av angrepet lørdag, opplyser politiet.

Det sammenfaller ikke med opplysninger The Guardian har fått. Ifølge Giuseppe Amato, statsadvokat i Bologna, som etterforsket Zaghba da han forsøkte å reise fra Italia til Syria for å verve seg til IS i mars 2016, hadde italienske myndigheter advart Storbritannia om Zaghba.

- Vi gjorde vårt beste. Vi kunne bare overvåke ham og sende et notat til britiske myndigheter. Det er alt vi kunne gjøre, og det gjorde vi. Siden han flyttet til London var han i Italia en gang i totalt ti dager. Og i løpet av de ti dagene var han aldri ute av syne for oss, sier Amato, som understreker at de «overvåket hvert skritt» Zaghba tok i Italia.

Den britiske etterretningstjenesten skal ikke ha sett på Zaghba som viktig nok til å erstatte andre på politiets liste over særlig mistenksomme personer.

Tre nye arrestasjoner

NYE ARRESTASJONER: Tre menn ble arrestert onsdag i forbindelse med terrorangrepet i London i helgen. To menn ble arrestert på en gate i Ilford, øst i London, opplyste politiet. Her holder politiet vakt ved en gate i Ilford. Foto: Georgina Stubbs /PA via AP / NTB scanpix
NYE ARRESTASJONER: Tre menn ble arrestert onsdag i forbindelse med terrorangrepet i London i helgen. To menn ble arrestert på en gate i Ilford, øst i London, opplyste politiet. Her holder politiet vakt ved en gate i Ilford. Foto: Georgina Stubbs /PA via AP / NTB scanpix Vis mer

Politiet opplyste onsdag kveld at tre nye menn er arrestert i forbindelse med terrorangrepet i London i helgen.

To menn ble arrestert på en gate i Ilford, øst i London, opplyste politiet.

En 27-åring ble arrestert og siktet for terrorhandlinger, mens den andre, en 33 år gammel mann, ble pågrepet og siktet for narkotikalovbrudd.

Den tredje mistenkte, en 29 år gammel mann, ble pågrepet i en bolig i samme område av London. Han ble også arrestert og mistenkt for å forberede terrorhandlinger.

DASHCAM: Radoslav Petrov kjørte over London Bridge like etter at en varebil hadde meid gjennom en folkemengde. Videoen viser mennesker i sjokk som kommer løpende i kaoset kort tid etter hendelsen. Video: CNN / Radoslav Petrov Vis mer