Her sikrer politiet seg vannprøver

Politiet etterforsker vannkrisen på Askøy. Slik jakter de på smittekilden.

VANNPRØVER: Her har politiet sikret prøver av drikkevannet. Fra et vannmagasin i Øvre Kleppe. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet
VANNPRØVER: Her har politiet sikret prøver av drikkevannet. Fra et vannmagasin i Øvre Kleppe. Foto: Eivind Senneset / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASKØY:SISTE: Vann- og avløpsjef i Askøy kommune, Anton Bøe, bekrefter overfor Dagbladet at det er funnet E.coli-bakterier i vannbassenget som ligger bak døra på bildet i denne saken.Anlegget er nå stengt av. - Det er gjort funn av E. coli i høydebassenget i Øvre Kleppe. Det innebærer at vannet er utsatt for forurensning. Det er en forurensning som har trengt inn lokalt, og lite sannsynlig at det stammer fra behandlingsanlegget, sier Bengt Åge Borge, leder for miljørettet helsevern i Askøy kommune på en pressekonferanse klokka 13.

Politiet etterforsker

Like over 12 i dag ankom politiet ett av vannmagasinene i Askøy.

- Vi er her for å ta egne prøver av vannet. De skal analyseres. I tillegg har vi kontakt med Askøy kommune, som har tatt egne vannprøver, sier politiinspektør Frode M. Karlsen, leder for seksjon for miljø- økonomi og arbeidsmarkedskriminalitet i Vest politidistrikt.Vannmagasinet det er snakk om er et eldre vannmagasinet på Øvre Kleppe. Det ligger godt bortgjemt inne i fjellet.

Ettåring døde

Politiet har satt i gang etterforskning etter at en ett år gammel gutt døde tidligere denne uka av en bakterieinfeksjon i det samme området som er berørt av drikkevannproblemene. Bakteriene i guttens kropp skal sammenlignes med bakteriene i drikkevannet.- Vi reagerte torsdag formiddag da flere sykepleiere oppdaget at flere av de som var rammet av sykdom kom fra det samme geografiske området i Øvre Kleppe. Vi har sendt ut informasjon om koking til innbyggerne våre og har informert gjennom media, sier smittevernlege Thomas Hetland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer