Kontroversielle tall holdt unna offentligheten

Byråden skylder på teknisk feil etter Dagbladet gjorde henne oppmerksom på saken. Men Anne Lindboe mener Thorkildsens forklaring ikke er troverdig.

IKKE OFFENTLIGGJORT: Byråd for oppvekst og kunnskap har sluttet å skille mellom private og offentlige barnehager i foreldreundersøkelse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
IKKE OFFENTLIGGJORT: Byråd for oppvekst og kunnskap har sluttet å skille mellom private og offentlige barnehager i foreldreundersøkelse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Flere uker etter at Inga Marte Thorkildsen (SV) ga sitt svar til bystyrerepresentant Hallstein Bjercke (V), var informasjonen fortsatt ikke tilgjengelig for offentligheten. På kommunens postjournal var dokumentet merket med hengelås, og man måtte søke innsyn for å få tilgang.

- Det er et svik mot byens barnefamilier å forsøke å hemmeligholde resultatet fra denne undersøkelsen, sier Bjercke.

Sakens kjerne er er resultatene fra foreldreundersøkelsen i Oslos barnehage i 2018. I fjor valgte ansvarlig byråd Thorkildsen for første å ikke sortere svarene etter barnehagens eierform - private og kommunale barnehager ble dermed slått sammen.

I Oslo pleier private barnehager å score noe bedre enn de kommunale i slike foreldreundersøkelsene. Kritikerne hevdet Thorkildsen i fjor forsøkte å dekke til dette ettersom byrådet også ønsker å rekommunalisere alle private barnehager i byen.

Holdt svarene tilbake

På direkte spørsmål fra Bjercke i vår måtte Thorkildsen likevel gi ut data som viste at også i 2018 var private barnehager foretrukket av foreldrene. Informasjonen hun ga var undersøkelsens resultater skilt mellom private og offentlige barnehager. Men til Bjerckes forskrekkelse ble tallene Thorkildsen presenterte ikke tilgjengeliggjort gjennom kommunens postjournal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer