Kjell Ingolf Ropstad går av

Slår ring om Ropstad: - Urimelig hard kritikk

Kritikken har haglet mot Kjell Ingolf Ropstad. Andre roser den avgåtte KrF-lederen og tar ham i forsvar.

TREKKER SEG: Kjell Ingolf Ropstad trekker seg som partileder i KrF og barne- og familieminister. Vis mer
Publisert

Ett døgn etter forrige uttalelse, så han ikke lenger noen annen utvei. Lørdag valgte KrF-leder Kjell Ingolf Ropstad å trekke seg både fra ledervervet og som barne- og familieminister.

Kritikken har haglet, både internt i partiet og utenfra. Men flere av dem som har jobbet tettest med Ropstad slår ring om den avtroppende lederen og roser innsatsen hans for partiet. Samtidig rettes det kritikk mot måten avsløringene er omtalt av pressen.

Blant dem er Ropstads tidligere nærmeste rådgiver, Julian T. Farner-Calvert. I et Facebook-innlegg som han har gitt Dagbladet tillatelse til å gjengi, skriver han følgende:

- Takk for at du har ledet og for den innsatsen du har lagt ned for KrF. Det har vært vondt å oppleve det trøkket du har vært utsatt for. Hederligere mann enn deg kjenner jeg ikke.

FORSTÅELSE: Statsminister Erna Solberg har forståelse og respekterer at Kjell Ingolf Ropstad trekker seg som statsråd og som partileder. Vis mer

- Et tap

Farner-Calvert skriver samtidig at kritikken som har kommet mot partilederen de siste dagene, har vært for kraftig kost.

- Jeg mener kritikken mot deg har vært urimelig hard. Det er ingen tvil, når du nå gir deg - så er det et tap for KrF og norsk politikk, skriver den tidligere rådgiveren.

Også i Ropstads hjemfylke, Agder, har partifellene fulgt lederens avgang minutt for minutt. Agderposten har vært i kontakt med flere av dem, blant annet gruppeleder i Evje og Hornnes KrF. Han er ikke i tvil om hva han mener om avsløringene om at Ropstad unndro seg skatt på statsrådsboligen fordi han feilaktig opplyste at han bidro til å betale på foreldrenes bolig i Agder.

- Jeg ønsker ikke å uttale meg om saken. Det framstår mer og mer for meg som en heksejakt jeg ikke ønsker å være en del av, sier Haraldstad til Agderposten.

GÅR AV: Kjell Ingolf Ropstad kunngjorde lørdag at han går av som både statsråd og partileder. Helt nødvendig, ifølge Dagbladets kommentator Martine Aurdal. Vis mer

- Halshugget

Fylkesleder i Møre og Romsdal KrF, Randi Walderhaug Frisvoll, går enda lenger i sin kritikk av avsløringene.

- Jeg føler at Kjell Ingolf har blitt halshugget før det har kommet en konklusjon og at pressen har forhåndsdømt han, sier Frisvoll til NRK.

Tidligere KrFu-leder, Martine Tønnessen, ønsker på sin side ikke å si noe om avsløringene og prosessen rundt disse. Overfor Dagbladet sier hun imidlertid at hun er svært fornøyd med jobben Ropstad har lagt ned for partiet, og samarbeidet hun hadde med ham fram til hun selv gikk av som ungdomspartileder i 2019.

- Kjell Ingolf har gjort en utrolig god jobb for KrF som partileder. Han har løftet viktige KrF-saker, som barnetrygd, engangsstønad og tiltak mot menneskehandel, og jeg er stolt av alt han har fått til. I tillegg til det politiske, har Kjell Ingolf vært en god og trygg partileder som har vært opptatt av å løfte frem nye og bygge organisasjon. Jeg har lært mye av han, og er glad for at han fremdeles skal representere KrF på stortinget, skriver Tønnessen i en SMS til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer