Tiltalt for milliard­svindel: Peker nese til politiet

Low Taek Jho mistenkes for å være mesterhjernen bak en av verdens største korrupsjonsskandaler. Men selv om han er etterlyst, hindrer det ikke ham i å kontakte Malaysiske myndigheter.

ETTERLYST: Low Taek Jho (36) er etterlyst i både Malaysia, Singapore og USA. FOTO: F. Carter Smith / Polaris / NTB Scanpix
ETTERLYST: Low Taek Jho (36) er etterlyst i både Malaysia, Singapore og USA. FOTO: F. Carter Smith / Polaris / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Torsdag tok det amerikanske justisdepartementet ut tiltale mot to malaysiske menn, som de mener har hvitvasket milliarder av dollar og betalt flere hundre millioner dollar i bestikkelser. Også en tredje finansmann har sagt seg skyldig i å ha vært delaktig i den kriminelle virksomheten.

Tiltalen er direkte tilknyttet korrupsjonsskandalen i Malaysia, som omtales som en av verdens største.

Justisdepartementet mener at de to tiltalte finansmennene, Low Taek Jho (36) og Ng Chong Hwa (51), har bestukket ansatte i myndighetene i både Malaysia og Abu Dhabi.

Fortsatt etterlyst

I pressemeldingen opplyses det om at Ng Chong Hwa ble arrestert i Malaysia torsdag, mens Low Taek Jho fortsatt har status som etterlyst.

Low er etterlyst i både Malaysia, Singapore og USA, og i august anklaget de Kina for å skjule ham. Han har tidligere nektet straffskyld, og hevdet at det er umulig for ham å få en rettferdig rettssak i Malaysia.

Men i stedet for å holde lav profil, valgte Low å peke nese til politiet etter at tiltalen ble tatt ut. Det gjorde han ved at en uttalelse, som er skrevet av advokatene hans, ble publisert på hans egen hjemmeside, ifølge South China Morning Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer